Foto: Publicitātes attēli
Albums "Strāvoklis", kurā 19 neatkarīgās mūzikas izpildītāji piedāvā Raiņa dzejas muzikālās versijas, tiks dāvināts 800 Latvijas skolām, portālu "Delfi" informē albuma veidotāji.

"Strāvoklī" Raiņa dzeja organiski iekļāvusies  garāžroka, pankroka, psihodēliskā roka, industrial, folka, sintīpopa, elektronikas, avangarda, indie un citos mūzikas žanros.

"Veidojot šo albumu, mēs – tā dalībnieki, veidotāji un izdevēji –, atklājām Raini kā daudzveidīgas, spēcīgas un mūsdienās aktuālas dzejas autoru. Tādēļ jau kopš šī projekta uzsākšanas vēlējāmies daļu no albuma tirāžas dāvināt literatūras skolotājiem un skolniekiem. Tā ir mūsu versija par to, kā ieraudzīt klasiķi jaunā gaismā un varbūt aizmirst par folkloru kļuvušo skolotāja teicienu: "Es jūs piespiedīšu mīlēt Raini!"" stāsta albuma veidotāji biedrība "HI".

Ideja par speciāli komponētām un ierakstītām dziesmām ar Raiņa vārdiem producentam un mūzikim Andrim Indānam radās jau pirms vairākiem gadiem. Šajā laikā tapuši vairāk nekā 15 ieraksti . Savas oriģinālkompozīcijas ar Raiņa vārdiem radījušas grupas "Hospitāļu iela", "Bērnības Milicija", "Ēnu kaleidoskops", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Gaujarts", "Gas of Latvia", "Soundarcade", "HMP?", "$KODEK & TVMASKAVA", "Nepilngadīgā Anna", "Židrūns", kā arī solo mākslinieki Imants Daksis un Jēkabs Nīmanis un citi.

Foto: "Strāvoklis Esplanādē"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!