Foto: Publicitātes foto

"Jūrmalas festivāla" programmā Dzintaru koncertzālē šogad 26. jūlijā izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji (Pjetro Mascagni) slavenākās operas "Zemnieka gods" koncertuzvedums, kurā piedalīsies arī pasaulē slavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko.

Koncertuzvedumā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps arī jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna (Deniz Uzun), Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Uzvedumā piedalīsies arī Jūrmalas festivāla orķestris, diriģenta Vello Pāna (Vello Pähn, Igaunija) vadībā.

Aleksandrs Antoņenko pēdējo desmit gadu laikā iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenora lomu. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes "Semperoper", Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropoles operteātrī. Diriģenta Rikardo Muti (Riccardo Muti) vadīta, spoži aizritēja Aleksandra Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā Aleksandrs Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

Vācu mecosoprāns Denīze Uzuna ir 37. Starptautiskā Belvederes jauno operas solistu konkursa fināliste. Jau studiju laikā uzstājusies Bādenbādenes festivālā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem, atveidojot Armelindas lomu Žila Masnē (Jules Massenet) operā "Pelnrušķīte". 2013. gadā jaunā dziedātāja bija uzaicināta piedalīties Heidelbergas pavasara festivāla "Lied" akadēmijā, lai strādātu kopā ar Tomasu Hempsonu (Thomas Hampson) un Tomasu Kvatshofu (Thomas Quasthoff). D. Uzuna dziedājusi arī Bavārijas Valsts operas studijas izrādēs, un kopš 2016. gada viņa ir Cīrihes operas soliste.

Koncertuzvedumā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas solisti – spēcīgā mecosoprāna īpašniece Andžella Goba un vīrišķīgais baritons Jānis Apeinis, kā arī Alise Zinovjeva, kuru dēvē par Latvijā dzimušu itāļu operdīvu. Soprāns, kura ar izcilību beigusi Romas "Santa Cecilia" konservatoriju un stažējusies Milānas "La Scala" akadēmijā, nu jau vairāk nekā desmit gadu dzīvo un savu radošo talantu izkopj Itālijā, sadarbojoties ar dažādiem operteātriem, kā arī dodoties pasaules viesizrādēs.

Jau ziņots, ka "Jūrmalas festivāls" notiks jau piekto gadu. Festivāla goda mākslinieks ir dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, bet festivāla koncertos uzstāsies Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki Intars Busulis, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Kristīne Balanas, Andžella Goba, Alise Zinovjevs, pianists Osokins, Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris un diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī citi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!