Foto: Publicitātes foto

Portāla "Alternative.lv" rīkoto Gada balvas pasākumu bagātinās piecu Latvijas grupu akustiskie priekšnesumi. Ceremonijā pēc ilgāka pārtraukuma uzstāsies zināmākā Latvijas "post-grunge" grupa "S.I.L.S.", kā arī grupas "Laika suns" un "Laime pilnīga".

Svinīgā ceremonija notiks 12. februārī klubā "Pūce, klubs naktī" (Bijušais "Pulkvedim neviens neraksta")

Dodot iespēju sevi pierādīt arī jaunajām grupām, šogad balvu pasniegšanas ceremonijā uz skatuves kāps arī jaunā rokgrupa "Ādažu Shipsi", savukārt par balli rūpēsies pašmāju senākā aktīvā "ska" grupa "All Day Long".

Par muzikālo noformējumu un dejām visas nakts garumā gādās dīdžejs AI-VA.

Publikas balsojums norisinās šeit!

Jau ziņots, ka līdz 5. februārim norisinās Gada balvas klausītāju balsojums, kurā ikviens ir aicināts atbalstīt savus favorītus piecās nominācijās. Savukārt 6. februārī klubā "Nabaklab", grupu "Sanctimony" un "Harta" koncertā, tiks paziņoti finālisti.

Balvas tiks pasniegtas kategorijās "Gada albums", "Gada video", "Zelta bumbieris" un "Gada jaunā grupa", pirmo reizi tiks apbalvots spilgtākais 2015. gada grupas koncerts kategorijā "Gada labākā uzstāšanās". Portāla pārstāvji pasniegs arī "Alternative.lv" īpašo balvu par ieguldījumu Latvijas alternatīvās mūzikas attīstībā. Trijās kategorijās uzvarētāju noteiks īpaši pieaicināta žūrija, taču divās – klausītāju balsojums.

Atgādinām, ka pērn balvu par gada labāko albumu saņēma ansamblis "Manta", savukārt "Darrva" tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja "Momend" ar klipu dziesmai "Another Human Being", bet klausītāju balsojumā "Zelta bumbieri" saņēma apvienība "Jūdas graši". Tāpat "Alternative.lv" balvu pasniedza grupai "Aurora" par "Gada atgriešanos", savukārt studijas "Hodila Records" saimnieks Ģirts "Lomiks" Laumanis saņēma īpašo balvu par ieguldījumu Latvijas alternatīvās un pagrīdes mūzikas attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!