Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 4.decembrī, plkst 22. bārā "Aristīds" uzstāsies viens no vadošiem Lietuvas eksperimentālās mūzikas pārstāvjiem – Arma Agharta, informē pasākuma rīkotāji.

Viņš klausītājiem piedāvās noise improvizācijas muzikālo priekšnesumu. Savukārt vakara ievadā uzstāsies Latvijas skaņu māksliniece Jeļena Glazova, kā arī eksperimentālais mūziķis Toms Auniņš.

Arma Agharta ir eksperimentālās mūzikas mākslinieks un laikmetīgās mākslas kurators no Lietuvas. Kopš deviņdesmitajiem organizējis neskaitāmus avangarda, eksperimentālās un underground mūzikas notikumus. Savā mūzikā Arma Agharta izmanto tikai analogu un lo-fi tehniku. Drone mistika/outsider noise/ritual/new age ir Armas Aghartas darbības atslēgvārdi.

Kā eksperimentālās mūzikas mākslinieks kopš 2007.g. ir sniedzis ap 100 priekšnesumiem Baltijas valstīs, Vācijā, Austrijā, Polijā, Čehijā, Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Krievijā, Ukrainā, Somijā, Norvēģijā un citviet. Piedalījies eksperimentālās mūzikas festivālos "Sonic Circuits" (ASV), "Cocart" (Polija), "Experi-mental" (ASV), "Sound Around" (Krievija), "Sonic" (Danija), "SOTU" (Nīderlande), "Porin Juhlaviikot" (Somija) un citos.

Pašlaik viņam top sadarbības projekts ar plaši pazīstamo lietuviešu komponistu – Arturu Bumšteinu (projekts "Refusenik"), agrāk Arma Agharta ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Ramuns Jara, Stefano Ferrian and Simone Quatrana (Itālija), kā arī ar grupu "Laisva Struktura".

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu.

Māksliniece piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos Latvijā, Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Somijā un citur. Kā vieskomponiste ir darbojusies zviedru elektroakustiskās izpētes centrā "EMS" Stokholmā, kā arī "WORM" eksperimentālās mākslas centra mūzikas studijā Roterdamā. Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Aleksejs Borisovs (Krievija), Dereks Holcers (ASV/Vācija), Edgars Rubenis (Latvija/Nīderlande) un citiem.

Pirmais Glazovas dzejoļu krājums "Transfēri"(2013.g. biedrība "Orbīta") tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai, otrais krājums "Plasma" tika izdots angļu un igauņu valodā šī gada pavasarī Igaunijā (izdevniecība "Paranoia").

Toms Auniņš ir Latvijas elektroiskās un elektroakūštiskās mūzikas komponists un skaņu mākslinieks, savā solo projekta ietvaros ir strādājis ar tādiem žanriem kā techno, idm, noise un eksperimentālo mūziku. Auniņš ir arī pazīstams kā teātra un kino aktieris un režisors.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!