Foto: Dagmāra Legante
Ceturtdien, 28. novembrī, grupa "Jumprava" ar savu labāko dziesmu koncertu "XO" Arēnā Rīga atzīmēs savu 35 gadu jubileju. Koncertu iesildīs talantīgais un virtuozais mūziķis Rick Feds.

Kā portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji, "Jumprava" uz skatuves kāps ap pulksten 20.00 un izpildīs gan tādus iemīļotus grupas hitus, kuriem dziedāt līdzi, gan arī jaunus skaņdarbus un sen piemirstas dziesmas jaunā skanējumā. Ieeja koncertā no pulksten 17.30.

Koncerts nosaukums "XO" jeb Extra Old (īpaši vecs) apliecina grupas "Jumprava" kvalitatīvo brieduma pakāpi – kā labam konjakam, kas vairāk nekā 20 gadus izturēts ozolkoka mucā.

Koncerta iesildošajā daļā klātesošajiem būs iespēja baudīt Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) uzstāšanos. Viņš ir pirmais cilvēks pasaules vēsturē, kurš spējīgs izpildīt visus elementus elektroniskās mūzikas aranžējumā, vienlaicīgi ar vizuālo stāstu. Katrs nospiestais taustiņš sūta signālu uz diviem atšķirīgiem datoriem, kuri vienlaikus atbild gan par skaņu, gan bildi. Rihards uzsver, ka tas ir solis pretim cilvēces evolūcijai un realitātes uzburšanai, izrietoši no individualitātes tā brīža emocijām. Viņa meistarība un tehniskie novatorismi ir aprakstīti mūzikas forumos visā pasaulē. Paralēli koncertdarbībai Rihards ir arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas džeza sitaminstrumentu nodaļas veidotājs un jaunākais pasniedzējs Mūzikas Akadēmijas vēsturē.

Kā informē grupas pārstāvji, "Jumpravas" koncerts "XO" ir teju izpārdots. Sēdvietas pieejamas vien trešajā līmenī un nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!