Foto: F64
Pirmdien, 20. oktobrī, klubā "Piens" grupa "Carnival Youth" nodeva publikas vērtējumam debijas albumu "No Clouds Allowed", kura nosaukumu latviski varētu tulkot kā 'Mākoņi nav atļauti'.

Uz pasākumu bija aicināti tikai mediju pārstāvji un daži tuvākie draugi - atmosfēra bija atbrīvota un nepiespiesta. Saruna ar žurnālistiem notika visai interesantā veidā - visi četri grupas dalībnieki sēdēja pie atsevišķiem galdiem, uz kuriem bija noliktas lapas ar spēles 'desas' rūtiņām. Tā nu žurnālisti pēc kārtas varēja ar katru dalībnieku izspēlēt kādu partiju un uzdot jautājumus. Pēcāk grupa priecēja klātesošos ar īsu akustisku koncertu. Atgādinām, ka grupu veido Roberts Vanags (taustiņistrumenti un vokāls), Aleksis Luriņš (ģitāra, basģitāra), Edgars Kaupers (ģitāra, basģitāra, vokāls) un Emīls Kaupers (bungas, vokāls). 

Jautājot jaunajiem mūziķiem par to, kādas ir izjūtas, puiši atbild: "Ir ļoti patīkami. Pie albuma esam strādājuši ilgi un tagad esam sasnieguši arī rezultātu - par to ir patiess gandarījums." Albuma producents ir Gatis Zaķis, dizainu veidojusi Liene Hapanioneka. Izrādās, grupa, savā trīs gadu pastāvēšanas vēsturē līdz šim ir nospēlējuši 86 koncertus! Grupas dalībnieks Edgars gan rēķina, ka līdz albuma 'No clouds allowed' tūres sākuma koncertam Rīgā, koncertzālē 'Palladium', kurš notiks 22. novembrī, grupas koncertus skaits būs jau pie simta. 

Skatoties uz nākotni, grupas dalībnieki domā arī par to, kādu līdzsvaru uzturēt starp latviski un angliski dziedātajām dziesmām. Bundzinieks Emīls teic, ka Latvijas koncerti izceļās ar īpašu sirsnību, taču vēl patīkamāk varētu būt tad, ja lielāka daļa dziesmu būtu rakstītas latviski. Tajā pat laikā ievērojamu daļu grupas karjeras sastāda darbība ārzemēs, kur angļu valoda ir būtisks faktors. "Mēs gan cenšamies uz to neispringt, dziesmas rakstām brīvi, bez iepriekš izdomāta plāna," piebilst Roberts.


Grupas pirmais minialbums jeb EP "Never Have Enough" iznāca šī gada maijā. Līdz šim grupa ir spēlējusi ne tikai lielākajos Latvijas festivālos - "Positivus" un "LMT Summer Sound", kā arī dažādās Latvijas pilsētās, bet arī lielā daļā Eiropas pilsētu - Vīnē, Budapeštā, Londonā, Berlīnē, Tamperē, Viļņā, Tallinā un citur, kā arī vairākos Eiropas līmeņa mūzikas festivālos. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!