Foto: Pēteris Vīksna

Foruma "Baltā nakts" ietvaros sestdien, 7. septembrī, atklāšanas pasākumu piedzīvos elektroniskajai mūzikai veltītais projekts "Signāls", kas līdz pat decembra beigām ar dažādām lekcijām, DJ setiem, darbnīcām, koncertiem un cita veida aktivitātēm nodrošinās platformu dažādu elektroniskās mūzikas eksperimentu attīstībai un jaunradei, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

"Aizvadītas sezonas notikumi lika sajust kopības sajūtu elektroniskās mūzikas lauciņā, kā arī novērojām jaunu apvienību, pasākumu un DJ uzplaukumu. Tieši atsaucība un rezultāti pierāda, ka Signāls jāturpina jaunā sezonā, jaunā kvalitātē" tā par projektu stāsta tā kurators Vadims Pitlans jeb DJ Trashy Kid.

Sadarbībā ar "T Studio" foruma "Baltā nakts" ietvaros notiks projekta atklāšanas pasākums "Sintēze". Pasākumā varēs iepazīties ar mūzikas radīšanas, DJ tehnikas un studijas aprīkojumu, Ikviens apmeklētājs varēs piedalīties un uzzināt iespējas, ko piedāvā mūsdienu tehnoloģijas mūzikas veidošanā, kā arī notestēt dažādas mūzikas iekārtas, satikt to pārstāvjus, kā arī veicināt tīklošanos. Būs iespējams arī piedalīties DJ darbnīcā, iegādāties plates, piedzīvot elektroniskās mūzikas improvizāciju un noskatīties dokumentālo filmu "Deju Laikmets". "Sintēze" sniegs iespēju iepazīt pasaules mēroga inovācijas un aprīkojuma tendences vienuviet ar mērķi attīstīt elektroniskās mūzikas kvalitāti Latvijā.

Tāpat katru otrdienu Kaņepes Kultūras centrā norisināsies jauno DJ vakari, kā arī projekta ietvaros radio stacijā "Radio Naba" ir tapis raidījums "Signāls", kuru klausīties ir iespējams katru otro ceturtdienu pulksten 22.00. Raidījumu vada Vadims Pitlans (Trashy Kid), un tajā tiek sniegts ieskats dažādu stilu mūsdienu elektronikā, veikti pašmāju un kaimiņvalstu pirmatskaņojumi, notiek sarunas ar dīdžejiem, producentiem un pasākumu organizētājiem.

"Sintēze" programmai var sekot līdzi mājaslapā. Visi "Signāla" pasākumi notiks Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā, Skolas ielā 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!