Foto: Publicitāts foto

Latviešu grupa "Rīgas Modes" kļuvusi par apbalvojuma "Austras balva" 2016. gada ieguvēju, ceturtdien, 24. novembrī, preses konferencē K. K. fon Stricka villā paziņoja balvas organizatori. Savukārt portāla "Delfi" simpātiju balvu ieguva Arturs Skutelis un "Tvērumi" par albumu "Audums".

"Austras balvas" ieguvēji "Rīgas Modes", kas apbalvojumu ieguva par albumu "Fantastiski", saņēma ne vien koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto Austras koka trofeju, bet arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA). Tāpat preses konferences laikā tika pasniegta arī portāla "Delfi" simpātiju balva, kuras ieguvēju īpašā balsojumā noteikuši portāla apmeklētāji. Tās ieguvējiem Arturam Skutelim un "Tvērumiem" "Delfi" dāvā reklāmas iespējas savā portālā 1000 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka šogad uz "Austras balvu" pretendēja vairāk nekā septiņdesmit albumu, no kuriem žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus.

"Austras balva" ir mūzikas apbalvojums, ko pasniedz gada labākajam mūzikas albumam Latvijā. Šī balva pirmo reizi tika pasniegta pirms gada, kad par uzvarētāju tika atzīts Alises Jostes albums "Hardships Are Ships". Šogad uz balvu pretendēja albumi, kas izdoti no pagājušā gada 18. novembra līdz šī gada 18. oktobrīm, ar vismaz vienu latvieti vai Latvijā dzīvojošu mūziķi starp šī darba autoriem. Tos vērtēja mūzikas žurnālistu, mūziķu un mūzikas industrijas profesionāļu žūrija ar pārstāvjiem gan no Latvijas, gan no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Lielbritānijas.

"Fantastiski" – savu pirmo pilnmetrāžas albumu – "Rīgas modes" laida klajā šā gada 11. aprīlī. "Albumā apkopotas 11 dziesmas par pusaudžu problēmām un cīņu ar kaitigajiem ieradumiem," stāsta grupas dalībnieki. Tā ierakstu koncertzālē "Palladium", kā arī "Tru Music Studio" veicis skaņu inženieris Gatis Zaķis, kurš kopā ar grupu ir arī albuma producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!