Foto: Publicitātes foto

21. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāla programmā 11. decembrī pulksten 19 uzstāsies pianists Daumants Liepiņš. Koncerts notiks Mazajā ģildē. Programmā – Antonio Solēra un Aleksandra Skrjabina sonātes.

Kā atgādina festivāla rīkotāji, prestižais žurnāls "Pianist" nesen Daumantu Liepiņu ierindoja saraksta "Pianistu, kas jādzird 2020. gadā" pašā augšgalā. Starptautisku ievērību mūziķis ieguva pēc uzvaras Marijas Kanalsas pianistu konkursā (2019), Ziemeļvalstu pianistu konkursā, Džordžes Enesku starptautiskajā pianistu konkursā izcīnot otro vietu un iegūstot Žorža Leibensona balvu starptautiskajā Ženēvas pianistu konkursā (2018), kā arī Verbjē festivāla Vendome balvu (2019). 2021.gadā Daumants Liepiņš ir rezidences mākslinieks Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē.

2017.gadā Daumants Liepiņš ieguva Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Mūziķis pats uzskata, ka līdz šim viņa ceļš mūzikā bijis ļoti viegls. Klavierspēli sācis apgūt piecu gadu vecumā Saldus mūzikas skolā, to turpināja darīt Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Kā daudzi Dārziņskolas audzēkņi, jau bērnībā sāka piedalīties pianistu konkursos, iegūstot godalgotas vietas.

Kā solists Daumants ir uzstājies ne tikai ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", bet arī ar Karalisko Liverpūles filharmonisko orķestri, Helsingborgas simfonisko orķestri, Rumānijas Nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas Nacionālo simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri, lielākajiem Spānijas simfoniskajiem orķestriem.

2020. gadā klajā nāca Daumanta debijas albums "Rahmaņinovs. Zemzaris", kuru augstu novērtēja "The Guardian", BBC un citi mediji. Viņš ir noslēdzis sadarbības līgumus ar "Naxos" un "Steinway" ierakstu kompānijām. Šobrīd Daumants Spānijā strādā pie jauna albuma ierakstīšanas.

Biļetes uz koncertiem iegādāties un personalizēt var "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!