Foto: Reuters/Scanpix
Pieminot mūziķa un mākslinieka Deivida Bovija nāves gadadienu un viņa 70 gadu jubileju, BBC 2017. gada janvārī rādīs filmu par viņa dzīves pēdējiem pieciem gadiem "David Bowie: The Last Five Years".

Filmas režisors un producents ir Fransiss Vatlijs (Francis Whately), kurš veidoja arī filmu "David Bowie: Five Years", kas tika rādīta 2013. gadā.

"Tāpat kā pirmajā filmā , arī šajā būs iekļautas reti un iepriekš nepublicēti arhīva materiāli, agrīnās karjeras audiointerviju fragmenti, pēdējie balss ieraksti īsi pirms nāves un citi ekskluzīvi materiāli," atklāj BBC.

Filma būs daļa no BBC TV un radio programmas, kas tiks veltīta izcilā mūziķa nāves gadadienai un 70. jubilejai.

"David Bowie: The Last Five Years" akcentēs trīs lielākos Bovija pēdējās piecgades projektus – albumus "The Next Day" un "Blackstar", kā arī mūziklu "Lazarus".

"Filmas satura tapšanā piedalījušies Bovija tuvākie draugi un sadarbības partneri, tas būs neaizmirstams veltījums vienai no mūsdienu mūzikas dižākajām ikonām," vēsta BBC.

"Es vienmēr cerēju, ka man būs izdevība radīt vēl vienu filmu par Boviju. Pirmajā mēs tikai virspusēji pieskārāmies viņa daiļradei. Tomēr nedomāju, ka jauna filma taps tik drīz," paudis režisors.

Deivids Bovijs mūžībā aizgāja šā gada 10. janvārī, pēc ilgstošas cīņas ar vēzi. Viņš mira tikai divas dienas pēc savas 69. dzimšanas dienas un albuma "Blackstar" izdošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!