Foto: Kadrs no video
Pēc skatītāju un atbildīgo institūciju iebildumiem šonedēļ izmainīts videoklips Dona dziesmai "Tev piedzims bērns", informē mūziķa pārstāve Ilze Jansone.

Marta vidū publicētajā videoklipā bijis iekļauts skats, kurā kāds zēns atrodas pie kontaktligzdas, plaukstā turot naglu. Kad kamera slīd tālāk, rādot citus bērnus, kuri ar viņu ir sadevušies rokās, vienam no viņiem iedegas rokā turētā spuldzīte.

Kā var noprast no komentāriem sociālajos tīklos un dažādās interneta vietnēs, šis skats īpaši uztraucis mazu bērnu vecākus, jo bērni nereti mēdz atkārtot ekrānā redzamās darbības. Tā kā šajā gadījumā tās var būt viņu dzīvībai bīstamas, iesaistījusies arī Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija un uzņēmums "Sadales tīkls", kuri videoklipa veidotājiem norādījuši uz šo nekorekto skatu.

"Ne režisors, ne kāds cits no mums neaizdomājās, ka mēs rādām sliktu piemēru. Savā radošajā izpausmē tas neienāca ne prātā, taču pēc tam, kad redzējām atsauksmes, nolēmām šo klipu mainīt, izņemot šo kadru," stāsta Jansone.

Dziesmai "Tev piedzims bērns" ir no februārī iznākušā albuma "Varanasi", un tās režisors ir Jurgstulajstus.

"Paldies bērniem, kuri piedalījās klipā, un paldies viņu vecākiem par izturību. Esmu ļoti gandarīts par sadarbību, kas mums izveidojusies ar režisoru Jurgstulajstus un viņa komandu, es viņiem pilnībā uzticos, izbaudu katru mirkli darbā," pēc klipa iznākšanas teica Dons. "Es vienkārši vēlējos atgādināt to, kādi čomi mēs bērnībā esam bijuši un ka bērni arī tagad ir tādi paši panki, kādi mēs kādreiz katrs bijām. Es teiktu tā: "Tev piedzims Tu!"" saka klipa režisors Jurgstulajstus.

Video klips filmēts Jūrmalā Morberga Villā. Klipa tapšanā piedalījās gandrīz piecdesmit Jūrmalas bērnu sporta deju kluba "Tango" un "BG deju studijas" dalībnieki.

Klipa operators ir Jānis Andrējevs, izpildproducente - Alise Rogule, montāža - Juris Matuzelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!