Foto: Publicitātes foto

Šī gada 24.maijā bērnu mūzikas, dejas un dzejas projektam "Brīnumskapis" klajā nāks otrais mūzikas albums "Actiņas, austiņas", bet 27. maijā Siguldas pils estrādē notiks "Brīnumskapja" rīkots bērnu mūzikas festivāls, kurā pirmo reizi publiski izskanēs jaunā albuma dziesmas.

Jaunajā albumā skan dziesmas ar Aigara Voitišķa mūziku un Pētera Brūvera dzeju, albuma ierakstā piedalījušies arī Ingus Ulmanis, Roberts Rasa, Anrijs Grīnbergs, Andris Sējāns un Baiba Vanaga.

Brīnumskapis 'Actiņas, austiņas'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Brinumskapis_ActinasAustinas.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Siguldā gaidāmais festivāls bērnus priecēs visas dienas garumā, tā programmā paredzēts viss "bērnu actiņām un austiņām, kājiņām un rociņām, vēderiņiem un prieciņiem - dziedāšana, spēlēšana, dzejošana, dejošana, veidošana, krāsošana, izzināšana un sajušana."

Starp koncertiem bērni uzzinās, kas ir Juši, kuri būs galvenie nemiera cēlāji. Pasākumā bērnu izpildījumā izskanēs dzejoļi, kurus "Brīnumskapim" iesūtījuši jaunie dzejnieki no visas Latvijas.

Festivāla kodols būs trīs centrālie koncerti:

Pirmais sāksies plkst.13.00, kad kopā ar "Brīnumskapja" mūziķiem dziedās, spēlēs un dejos bērnu grupas "Knīpas un Knauķi" no Rīgas, "Mikauši" no Lielvārdes, "Spurgaliņas" no Līvāniem, "Apelsīns" un "Vizbulīte" no Siguldas. Ar solo priekšnesumiem uzstāsies Laura Štoma (Rīga), Agate Albekeite (Skrīveri), Emīls Mangulis (Ogre), Kristians Jašinskis (Līvāni), Fabiass Nils Īle (Rīga).

Otrs festivāla koncerts sāksies plkst.15.00, tajā izskanēs jau iepriekš minētās "Brīnumskapja" jaunās dziesmu programmas "Actiņas, austiņas" pirmizrāde - CD prezentācijas koncerts.

Trešais – festivāla noslēguma koncerts sāksies plkst.17.00. Tajā būs visiem zināmu bērnu dziesmu dziedāšana kopā ar pazīstamiem Latvijas mūziķiem. Koncertu organizē un vadīs menedžeris,

"Brīnumskapja" zvaigzne Kaķītis Laķītis, kurš ir sadraudzējies ar Māru Upmani, Ievu Akurāteri, Renāru Kauperu, Juri Kaukuli un Kasparu Tobi no grupas "Dzelzs vilks".

Projekta "Brīnumskapis" dziesmas var noklausīties šeit.

Biļetes uz festivālu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!