Foto: Publicitātes foto

Vasarsvētkos, 9. jūnijā, pulksten 16.00, Bruknas muižā, labdarības koncertā "Uzcel savu baznīcu!" Renārs Kaupers, Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho), Igo, Daumants Kalniņš, Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva un daudzi citi mākslinieki veltīs savas dziesmas Bruknas baznīcas labiekārtošanai, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis ir atvērtas ikvienam. Šī gada koncerta "Uzcel savu baznīcu!" ziedojumi tiks veltīti Bruknas baznīcas sakrālā laukuma labiekārtošanai, gaismas objektiem, prožektoriem, kā arī stāvlaukumam.

Pirmo reizi uz koncerta "Uzcel savu baznīcu!" skatuves Bruknas muižā uzstāsies mūziķi Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho), Daumants Kalniņš un Renārs Kaupers. Uzstāsies arī mūziķi, kuri jau vairākkārt kāpuši uz Bruknas muižas skatuves – Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, Igo, Aivars Hermanis, Ieva Akuratere, grupa "Putnu balle" un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Debija būs LMMDV zēnu korim no Liepājas. Kā allaž, koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Foto: Publicitātes foto

Labdarības akcija "Uzcel savu baznīcu!" aizsākās 2012. gadā, un tās mērķis ir piesaistīt līdzekļus un atbalstīt Svēto Apustuļu kapelas celtniecību un apustuļu skulptūru izveidi Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001. gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!