Foto: DELFI
"Betsafe.com" bukmeikeri prognozē, ka Eirovīzijas nacionālās atlases finālā, kas nedēļas nogalē notiks Ventspilī, vislielākās izredzes uzvarēt ir diviem pretendentiem - grupai "Musiqq" un Laurim Reinikam.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja "Betsafe.com" pārstāvji, par galveno favorīti uzskatāma grupas "Musiqq" kompozīcija 'Angel In Disguise', kuras izredzes tiek vērtētas ar nepilnu 40% varbūtību jeb likmes izmaksas koeficientu 2,30.

Laura Reinika dziesmas 'Banjo Laura' izredzes uzvarēt "Eirodziesmā 2011" tiek tikai vērtētas nedaudz zemāk - ar 35% varbūtību jeb koeficientu 2,40.

Trešās labākās izredzes bukmeikeru vērtējumā tiek atvēlētas grupas "Blitze" izpildītajai dziesmai 'Hop' – varbūtība uzvarēt aptuveni 20% jeb izmaksas koeficients 4,00.

Arī "Optibet" eksperti prognozē, ka sīvākā cīņa par ceļazīmi uz Diseldorfu norisināsies starp grupu "Musiqq" un Lauri Reiniku, turklā "Musiqq" varētu izkonkurēt Reiniku un uzvarēt nacionālās atlases finālā.

"Optibet" vērtējumā ar 36% varbūtību nacionālajā "Eirodziesmas" atlasē ar dziesmu 'Angel In Disguise' varētu uzvarēt grupa "Musiqq", kam pa pēdām seko Lauris Reiniks ar dziesmu 'Banjo Laura' – 30%. Kā nākamie tuvākie sekotāji pieminēta grupa "Blitze" ar dziesmu 'Hop' – 12% kā arī "Pieneņu vīns" ('You Are') un "The Secretz" ('Summer Night'), kas abi novērtēti līdzīgi ar 7% varbūtību uzvarēt nacionālajā "Eirodziesmas" atlasē.

Kā ziņots, nedēļas nogalē, 26. februārī, uzzināsim, kuram māksliniekam vai mākslinieku apvienībai būs tas gods maijā doties uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, lai pārstāvētu Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija".

"Līdzīgi kā sporta notikumu koeficientu veidošanā, 'Eirovīzijas' prognožu izveidē iepriekšējo gadu pieredzei ir liela loma. Protams, svarīgākās ir paša skaņdarba kvalitātes, kuras izvērtējam ne tikai šeit Latvijā, bet aicinām talkā arī ārzemju kolēģus. Viņiem ir daudzu gadu pieredze prognožu sagatavošānā par lielās 'Eirovīzijas' konkursa uzvarētājiem un ir iespēja vērtēt priekšnesumus neko nezinot par tā izpildītājiem un to atpazīstamību Latvijā. Esam secinājuši, ka noteikti jāņem vērā arī tāds faktors kā katra mākslinieka individuālā popularitāte Latvijā. Tāpat cenšamies gan objektīvi, gan subjektīvi izvērtēt arī dalībnieku sniegumu pusfinālos," par likmju sagatavošanas procesu vairāk stāsta bukmeikers Roberts Egle.

Apkopojot šo aspektus, pēc bukmeikeru domām favorītes statuss nacionālās atlases finālā piešķirams "Musiqq", kam ievērojamus plusus devis pārliecinošais sniegums pusfinālos. Viņu konkurenta Laura Reinika dziesma ir radīta patiesā "Eirovīzijas" garā, turklāt nedrīkst nenovērtēt Reinika lielo popularitāti Latvijā. Tāpēc tieši starp šiem diviem skaņdarbiem paredzama galvenā cīņa par ceļazīmi uz Vāciju.

"Lai gan bagātākā pieredze 'Eirodziesmas' konkursā no favorītu pulka ir Laurim Reinikam, kurš 2003.gadā apvienības "F.L.Y." sastāvā uzvarēja nacionālajā atlasē un pārstāvēja Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, iegūstot 21.vietu starptautiskā konkursa finālā, tomēr "Musiqq" strauji augošā atpazīstamība Latvijas mūzikas tirgū piesaka nopietnu konkurenci Eirodziesmas veterānam Reinikam," norāda "Optibet" eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!