Starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jūrmalā “Jaunais vilnis” Latvijas pārstāvis Intars Busulis ieguvis augstāko žūrijas novērtējumu un ar 227 ballēm ierindojiess pirmajā vietā.
Otrajā vietā pēc žūrijas vērtējuma ar 224 ballēm ir Ukrainas pārstāve Tīna Karoļ, kura saņēma arī Allas Pugačovas īpašo balvu un 50 000 ASV dolāru. Savukārt trešajā vietā ar 221 balli - Polīna Gagarina no Krievijas.

Latvija var būt apmierināta ar savu sniegumu "Jaunajā vilnī" - gan ar konkursanta Intara Busuļa, gan ar citu Latvijas mūziķu uzstāšanos, aģentūrai LETA sacīja konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājs un organizētājs Raimonds Pauls.

Busuļa uzstāšanos viņš novērtēja kā lielisku. Pašam Maestro vislabāk patikusi vakardienas uzstāšanās, kad konkursanti izpildīja oriģināldziesmu. Kā uzskata Pauls, Latvijas pārstāvis konkursā demonstrējis tieši to, kas ir vajadzīgs.

Turklāt, pēc komponista domām, Busulis ir viens no retajiem profesionālajiem mūziķiem, kas pēdējā laikā parādījušies Latvijā.

Maestro uzskata, ka uzvara konkursā ir laba reklāma ne tikai plašajā Krievijas tirgū, bet arī citās valstīs, jo "Jaunais vilnis" ar televīzijas starpniecību tiek translēts daudzās valstīs. Vienlaikus komponists uzsvēra, ka tālākie panākumi būs atkarīgi no mūziķa paša. "Kā būs tālāk, tagad grūti spriest. Viegli nav nevienam," sacīja Pauls.

Viņš pozitīvi novērtēja to, ka Busulis jau tagad tiek aicināts uzstāties ārzemēs, kur viņam esot labi panākumi.

Savukārt Intars Busulis intervijā Latvijas Radio sacīja, ka ir apmierināts ar paveikto. "Jūtos kā pēc labi padarīta darba" sacīja dziedātājs.

Viņš atzina, ka pirmajā koncertā uzstājoties viņam bijis stress, bet otrajā un trešajā koncertā jau bijis ievērojami labāk.

Konkursa finālā piedalījās 18 jaunie izpildītāji no 13 valstīm.

Jaunos mūziķus finālā vērtē dziedātāja Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Igors Nikolajevs, komponists Konstantīns Meladze un viņa brālis dziedātājs Valērijs Meladze, kā arī "Universal Music Russia" ģenerāldirektors Deivids Džanks. Tāpat kā iepriekšējos gadus, žūrijas līdzpriekšsēdētāji ir Pauls un Igors Krutojs.

Šovakar festivāla galā koncertā konkursa pirmās vietas ieguvējam tiks pasniegta statuja "Kristāla vilnis" un 35 000 ASV dolāru (20 200 latu) naudas prēmija. Otrās vietas ieguvējs saņems 25 000 ASV dolāru (14 400 latu), savukārt trešās vietas ieguvējs - 15 000 ASV dolāru (8680 latu).

Tika pasniegta arī skatītāju simpātijas balva, kuru ieguva pārstāve no Kazahstānas Makpal.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!