Foto: Hildegarde Grīnberga

Piektdienas, 4. jūlija, vakarā vienā no Eiropas lielākajiem mūzikas festivāliem "Open'er", kurš norisinās Gdiņā, Polijā, uzstājās jaunā, popularitāti strauji gūstošā latviešu grupa "Carnival Youth". Festivālā, kurš 2011. un 2012. gadā saņēma balvas kā labākais Eiropas festivāls, latviešu puiši kāpa uz "Here&Now" skatuves, kura ir viena no piecām festivāla skatuvēm šogad, dalīdami to ar tādiem māksliniekiem kā MØ, "Eldo", Bens Hovards, "Call the Sun" un "Bastille".

Pirms koncerta jautāju grupas "Carnival Youth" dalībniekiem, kāda ir sajūta, zinot, ka ir jākāpj uz skatuves festivālā, kurā ir spēlējušas daudzas pasaules atzītākās un mīlētākās grupas?

"Šī noteikti ir lielākā skatuve, uz kuras būsim spēlējuši. Sajūta ir patīkami satraucoša, jo apzināmies to, ka mums ir iespēja uzrunāt daudz lielāku cilvēku pūli nekā līdz šim un ieinteresēt lielāku klausītāju skaitu," teic grupas pārstāvji un piebilst, ka bija ieplānojuši uz šo festivālu braukt kā skatītāji, taču divas nedēļas pirms festivāla sākuma pienāca apstiprinājums par grupas iespēju uzstāties. Tas bija ļoti patīkams pārsteigums, bijām no sirds priecīgi," teic "Carnival Youth" taustiņinstrumentālists un vokālists Roberts Vanags.

Grupas koncerts atklāja festivāla trešo dienu. Baudīt grupas priekšnesumu bija ieradušies daudz cilvēku, tostarp arī krietns pulciņš cilvēku no Latvijas. Saulei spīdot un valdot labai atmosfērai, grupa izpildīja gan savus hitus "Never Have Enough" un "Brown Eyes", gan pārējās dziesmas no debijas mini albuma, skanēja arī dziesmas no topošā albuma.

Patīkams pārsteigums bija fanes, kuru rokās plīvoja Latvijas karogs. Pati grupa pēc koncerta atzina, ka tas esot bijis ļoti jauki, priecējis arī labais laiks un skatītāju atsaucība.

"Ļoti priecēja meitenes ar Latvijas karogu. Atvest to līdz šejienei mūsu dēļ, atbalstīt - tas tiešām liek justies novērtētiem. Ir sajūta, ka ir vērts darīt to, ko darām. Spēlējot koncertus Latvijā, reizēm nākas koncerta laikā domāt par to, kāda ir skaņa, cik daudz ir cilvēku, šoreiz nekas tāds nenāca prātā," teic Roberts.

Šī brīža aktuālākās jaunās latviešu grupas plāns vasarai ir iespaidīgs - puiši koncertēs ne vien lielākajos Latvijas festivālos "Positivus (gan 18., gan 19. jūlijā) un "LMT Summer Sound" (11. jūlijā), bet arī citur ārzemēs - "Guilfest" festivālā Anglijā 20. jūlijā, "Galapagai" festivālā Lietuvā, kā arī "Sziget" festivālā Budapeštā. Kā zināms, grupas pirmais mini albums "Never Have Enough" iznāca maija beigās, taču pilnmetrāžas albums gaidāms rudenī. Priecājamies par puišiem un vēlam viņiem veiksmi un panākumus arī turpmāk!

Festivāls "Open'er", kurš pagājušogad pulcēja ap 80 000 skatītāju, notiek jau 13. gadu pēc kārtas. Šo gadu laikā festivālā ir uzstājušies tādi mākslinieki kā Alt-J, "Blur", "Tame Impala", "Arctic Monkeys", "The National", "Kings of Leon", Rianna, "Bon Iver", "Franz Ferdinand", "Coldplay" un simtiem citu pasaulē atzītu mākslinieku.

Šogad festivālā spēlē "The Black Keys", "Pearl Jam", Džeks Vaits, "Foals", "Faith No More", "Foster the People", Jamie XX, "Interpol", "Darkside", MGMT un citi - saraksts ir tiešām iespaidīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!