Foto: Publicitātes foto

Atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē 5. februārī plkst. 19.30 notiks cikla "Dzimuši Latvijā" trešais koncerts, kurā uzstāsies izcilais latviešu pianists, starptautisko konkursu laureāts Vestards Šimkus, portālu "Delfi" informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

"Klausoties dažādos laikos tapušus pianistu ierakstus, pirmās četras 20. gadsimta desmitgades manā uztverē ir kļuvušas par tādu kā pianisma "zelta laikmetu", kad no ģeniālu meistaru pirkstu pieskārieniem taustiņi, āmurīši un stīgas burtiski atdzīvojās un kļuva par sirsnīgiem skaņu stāstniekiem. Šo programmu, kuras laikā nostaigāsim klaviermūzikas ceļu no Mocarta, Šūberta, Šopēna un Lista līdz Ravelam, Debisī, Blūmenfeldam un Skrjabinam, es izveidoju, iedvesmojoties no tām koncertprogrammām, kādas 20. gadsimta sākumā mēdza atskaņot un ieskaņot Sergejs Rahmaņinovs, Jozefs Hofmans, Vladimirs Horovics, Fēlikss Blūmenfelds un citi tā laika izcilākie pianisti," gatavojoties solo koncertam Vestards Šimkus sniedz ieskatu programmas tapšanā.

Šobrīd viens no zināmākajiem latviešu pianistiem Vestards Šimkus ir viens no tiem māksliniekiem, kura vārds pirmais nāk prātā, kad runājam par izcilākajiem mūziķiem no Latvijas. Prestižais mūzikas ierastiem veltītais žurnāls "American Record Guide" ir rakstījis: "Būdams komponists, kura darbi tiek publicēti, Vestards Šimkus ir augstākās raudzes pianists, kurš sniedz mūzikai visu, ko vien tās autors varētu vēlēties."

Savukārt pasaulslavenais diriģents Pāvo Jervi ir atzinis, ka "Vestards Šimkus ir fenomenāls".

Dzimis 1984.gadā Jūrmalā, Vestards Šimkus sācis apgūt klavierspēli jau piecu gadu vecumā. Studējis Emīla Dārziņa mūzikas skolā Rīgā, Dienvidkalifornijas universtiātē Losandželosā, Karalienes Sofijas Mūzikas augstskolā Madridē un Minhenes Mūzikas augstskolā. Viņa pedagogu vidū bijuši Dmitrijs Baškirovs, Klaudio Martinezs Mēners, Daniels Pollaks, Sergejs Osokins un Vadims Suhanovs. Vestards Šimkus studējis arī kompozīciju pie Pētera Vaska.
Starptautisku uzmanību Vestards Šimkus pievērsis, sadarbojoties ar tādiem izciliem orķestriem kā BBC Filharmonijas, Birmingemas Simfoniskais, Francijas Nacionālais un Ziemeļvācijas Radio Simfoniskais orķestris.

Šimkus arī regulāri komponē un improvizē, ir divu klavierkoncertu, kinomūzikas un daudzu kamermūzikas un klaviermūzikas darbu autors. Vairākus viņa skaņdarbus izdevusi prestižā Vācijas izdevniecība "Schott".

"Dzimuši Latvijā" ir jauns koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks izcilu Latvijas mākslinieku solo koncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!