Foto: Guna Rubule

30. jūnija vakarā pianists un komponists, grupas "Dagamba" dalībnieks Dainis Tenis uzstājās "Hanzas peronā", noslēdzot sešu koncertu ciklu "Klavierstāsti". Koncertā mūziķis spēlēja savu oriģinālmūziku no tikko izdotā ierakstu albuma "Decoder".

Kā vēsta mūziķa pārstāvji, mūzika un skaņu ieraksti 11 kompozīcijām tapa jau pirms kāda laika - Covid-19 pandēmijas sākuma posmā, bet publiski albums pilnā garumā tapa pieejams taustiņinstrumentālistam zīmīgā laikā - tieši pirms viņa apaļās dzimšanas dienas un pirmā solo koncerta Rīgā.

"Esmu neaprakstāmi gandarīts, ka mans albums beidzot ir klausāms publiski! Tas gatavībā jau ilgu laiku gaidīja īsto brīdi, un, domāju, ka bija vērts šo mirkli sagaidīt. "Hanzas perons" viennozīmīgi bija īstā vieta, kur manai mūzikai izskanēt pirmo reizi dzīvajā izpildījumā, un manas vērā ņemamās dzimšanas dienas laiks arī ļoti pastiprināja svētku sajūtas," stāsta Dainis. Koncertā plašam klausītāju lokam Dainis Tenis uzstājās, muzicējot uz trim instrumentiem – koncertflīģeļa, "Moog" analogā sintezatora un Dāvida Kļaviņa būvētajām "Una Corda" klavierēm, kas uz koncertu īpaši tika atgādātas no Kuldīgas.

Klausītājiem Dainis Tenis ir labāk pazīstams kā instrumentālās grupas "Dagamba" dalībnieks un pianists. Toties "Decoder" ir īpaši personisks un autobiogrāfisks darbs, uz ko Daini ir iedvesmojis piedzīvotais reālajā dzīvē – atmiņas, sajūtas, notikumi. Neizteiktie vārdi un aizturētās emocijas rezultējušās klavieru un elektroniku skaņu zīmējumos. Stilistiski Daiņa mūzikā savienojušies viņam aktuālie žanri – laikmetīga klasiskā, ambientā un elektroniskā mūzika. Albums ir klausāms visās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!