Foto: LETA

Latviešu diriģents Andris Nelsons pagarinājis līgumu ar Birmingemas simfonisko orķestri un būs tā mākslinieciskais vadītājs līdz pat 2014. – 2015. gada sezonai, ceturtdien raksta žurnāls "Gramophone".

Nelsons līgumu par orķestra galvenā diriģenta amatu noslēdza 2008. gadā un kopš tā laika viņa vadībā notikušās daudzas spožas orķestra uzstāšanās, kā arī ierakstīti gan Čaikovska, gan Štrausa, gan citu komponistu skaņdarbi.
"Kolēģi un draugi orķestra ģimenē man ir ļoti svarīgi, tapēc man ir liels prieks turpināt mūsu sadarbību turpmākajās sezonās. Iepriekšejie četri gadi ir bijuši brīnišķīgas pieredzes pilni un nākotnē mēs vēl kopā atklāsim daudz aizraujošu skaņdarbu,"žurnālam "Gramophone" komentējis Nelsons.

Jau ziņots, ka Birmingemas simfoniskais orķestris savā koncertu grafikā iekļāvis arī Rīgu. Latvijas Nacionālajā operā orķestris uzstāsies šī gada 15. oktobrī. Koncerta soliste būs izcilā vijolniece Baiba Skride.

Birmingemas simfoniskais orķestris (BSO, Apvienotā Karaliste) – ir viens no pasaules labākajiem simfoniskajiem orķestriem, dažādās aptaujās tā vārds redzams orķestru pirmajā divdesmitniekā. Orķestris regulāri sniedz koncertus savā dzimtajā pilsētā, kā arī muzicē Eiropas prestižākajās koncertzālēs un festivālos. BSO skanējums atbilst britu orķestru labākajām tradīcijām, to lielā mērā savulaik izkopis pasaulslavenais maestro Saimons Retls, kurš bija orķestra priekšgalā divdesmit gadu, ievezdams to starptautisku panākumu lokā, un kura sniegumu Latvijas klausītājiem bija iespēja novērtēt 2008. gada maijā, kad Retls Latvijas Nacionālajā operā diriģēja paša vadītos "Berlīnes filharmoniķus".

Iepriekš Birmingemas simfoniskais orķestris Rīgā uzstājās 2010. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!