Foto: Publicitātes attēls
No 28. līdz 29. jūlijam Latvijā norisināsies džeza mūzikas festivāls "World Jazz Festival 2016", kas jau trešo gadu pulcēs pasaules spilgtās džeza zvaigznes.

Šogad "World Jazz Festival 2016" džeza cienītājus priecēs ar trīs vērienīgiem koncertiem – 28. jūlijā zem klajas debess, Doma laukumā norisināsies bezmaksas koncerts jeb festivāla atklāšanas svinības, savukārt 28. jūlija vakarā džeza mūziķi sniegs koncertu "Splendid Palace" un 29. jūlijā – "Arēnā Rīga".

28. jūlijā Doma laukumā starptautisko festivālu ar vērienīgu bezmaksas koncertu atklās Krievijas saksafonists Igors Butmans kopā ar vairākiem džeza māksliniekiem no Latvijas, Krievijas un ASV.

Koncertā dzirdēsim Grupu "Big Al & The Jokers" no Latvijas, kas ir deviņi atraktīvi mūziķi – viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju un solistu Aļģirdu Šuminsku priekšgalā. Šo grupu noteikti varot dēvēt par Latvijas rokenrola skatuves veterāniem.

Turpinājumā uz skatuves kāps instrumentālās mūzikas grupa "Very Cool People", kuru mūziku iemīļojuši ne tikai džeza mūzikas cienītāji, bet arī cilvēki, kuriem iepriekš nav bijusi saskarsme ar džezu vai "fusion". "Very Cool People" spēlē oriģinālmūziku, kurā iekļauj dažādus džeza, fanka, hiphopa vai soula mūzikas elementus.

Koncerta noslēgumā klausītājus uzrunās dāņu saksafonists Maikls Lingtons no ASV, kurš nupat klajā laidis savu devīto solo albumu "Second Nature".

Maiklu Lingtonu "World Jazz Festival" ietvaros būs iespēja dzirdēt gan Doma Laukumā, gan 28. jūlija naktī "Riga Terrace", kur norisināsies festivāla atklāšanas pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!