Foto: Publicitātes foto
Džeza leģenda, trompetists Džeimss Morisons ir piekritis sniegt meistarklasi džeza māksliniekiem un mīļotājiem Latvijā, informē festivāla "Rīgas ritmi" organizatori.

Meistarklase norisināsies 27. novembrī, plkst 11, Latvijas Radio 1. studijā. Džeimss runās gan par mūziku, gan mūzikas instrumentiem, piemēram, savu futūristisko trompeti, kā arī pieskaries tēmai par mākslas pasauli gan no komerciālā, gan arī no akadēmiskā viedokļa.

Viņš pats nule kā nodibinājis savu mūzikas akadēmiju, kuras vieslektoru vidū ir tādas leģendas kā Stīvijs Vonders. Kā neatņemama meistarklases sastāvdaļa būs arī paraugdemonstrējumi un atbildes uz jautājumiem.

Vairāk informācijas un pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: workshop@rigaritmi.lv vai gerda.cevere@rigasritmi.lv.

Latvijas Radio bigbends kopā ar Džeimsu Morisonu koncertu sniegs Rīgas Kongresu namā, 28. novembrī, plkst. 19. Tajā tiks prezentēta unikālā koncertprogramma "Mare Balticum".

Džeimss Morisons pārvalda visdažādākos instrumentus — trombonu, flīgelhornu, saksofonu, klavieres un kontrabasu — tomēr vislabāk pazīstams kā džeza trompetists. Morisons uzstājies kopā ar Londonas simfonisko orķestri, kā arī īpašos koncertos Karalienei Elizabetei II, līdzās tam — par nopelniem mūzikā apbalvots ar Austrālijas goda ordeni. 2013.gadā Morisons diriģēja pasaules lielāko orķestri 7224 dalībnieku sastāvā.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!