Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē no 9. līdz 12. un no 14. līdz 15. augustam notiks 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no Ineses Galantes fonda.

Šogad festivāla programmas devīze ir "klasika, džezs un Balkānu rokenrols", kas atklāj šī gada vasaras festivāla programmas galvenos aspektus – dažādu žanru un laiku pasaules hiti neierastā izpildījumā.

Festivāla atklāšanas koncerts būs 9. augustā. Tajā īpašais viesis būs dziedātājs un komponists no Vācijas – Toma Gēbela uzstāšanos, kurš dziedās dziesmas no leģendārā amerikāņu izpildītāja Frenka Sinatras repertuāra, dažas no tām duetā ar festivāla patronesi – Inesi Galanti.

Toms Gēbels meistarīgi atveido romantisko Sinatras dziedāšanas manieri un pasaules līmenī tiek atzīts par vienu no labākajiem sava žanra izpildītājiem.

Festivāla otrās dienas, 10. augusta, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt grupu "Nirvana", "Queen" un "Led Zeppelin" pasaules roka hitus Krievijas pianista – virtuoza Daniila Krāmera un Antona Rumjanceva džeza kvarteta izpildījumā.

Klasiskās mūzikas cienītājiem Inese Galante ir sarūpējusi īpašu koncertu Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Šajā koncertā skanēs programma, kas tiks izpildīta Nobela prēmiju laureātiem un Zviedrijas karaliskajai ģimenei. Savukārt visus Emira Kusturicas filmu mūzikas cienītājus Dzintaru koncertzālē iepriecinās Balkānu mūzkas zvaigzne Gorans Bregovičs.

Arī šogad festivāla programmā būs tradicionālais "Gala Galante" koncerts, kas notiks 12. augustā. Tajā klausītājiem būs iespēja uz vienas skatuves dzirdēt mūziķu un izpildītāju zvaigžņu sastāvu: muzikālo kolektīvu "Tenoru trio"; kontrtenoru Sergeju Jēgeru, Intaru Busuli, pasaulē iecienīto mecosoprānu no Krievijas – Oļesju Petrovu un Krievijas džeza pianistu Daniilu Krāmeru. Kā īpašais viesis festivāla noslēguma koncertā uzstāsies Vīnes operas solists, Austrijas baritons Martins Ahrainers, kā arī itāļu dziedātājs – Džovanni Kostello, kurš uzstāsies arī ar solo koncertu 14. augustā. Viņs dziedās pazīstamus itāļu hitus un balādes, no Karūzo līdz Čelentāno skaņdarbiem.

15. augustā norisināsies muzikālā trio – "Trio Paris Royale" un tā solista, vijolnieka Baptistes Pavlika (Baptiste Pawlik) koncerts. Baptiste savulaik ir uzstājies kopā ar Selīnu Dionu un Robiju Viljamsu, kā arī spēlējis Romas pāvesta Benedikta XVI atvadu koncertā Vatikānā. Kā īpašs pārsteigums latviešu klausītājiem būs autora interpretācijas slavenām latviešu tautasdziesmām, kuras mūziķi no "Trio Paris Royale" ir īpaši sagatavojuši šim koncertam. Ar šo koncertu noslēgsies 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante".

Biļetes uz festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!