Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases pusfināls vai fināls - atkarībā no mūziķu iesniegtā dziesmu skaita un kvalitātes - notiks februāra beigās vai marta sākumā, BNS informēja Latvijas darba grupas vadītājs Arvīds Babris.
Mūziķi savas dziesmas var iesniegt no 15.oktobra līdz 30.novembrim. Pirmā priekšatlase notiks decembrī, kad arī lems par fināla vai pusfināla rīkošanu. Tas būs atkarīgs no dziesmu skaita un arī kvalitātes.

Savukārt starptautiskā fināla dziesmu kārtas numurus izlozēs Tallinā 9.novembrī.

Visa informācija par konkursa nolikumu, pieteikuma anketu un līdzīgi pieejama Latvijas Televīzijas "Internet" mājas lapā "www.ltv.lv" vai pa tālruni 7200810.

Šajā reizē konkursa dziesmu atlases žūrija lielu uzmanību pievērsīšot dziesmu izpildījumam un koncepcijai. Pieņemts arī lēmums par to, ka pēc dziesmas iesniegšanas konkursam tajā nevarēs mainīt valodu, aranžējumu un līdzīgi.

Dziesmu videoprezentācija notiks nākamā gada janvārī.

Jau vairākkārt ziņots, ka Igaunija tiesības rīkot nākamā gada konkursu ieguva pēc uzvaras šogad Kopnhāgenā, kur Tanels Padars, Deivs Bentons un 2XL izpildīja dziesmu "Everybody". Savukārt Latvijas pārstāvim zemās izcīnītās vietas dēļ šā gada festivālā sākotnēji vieta netika paredzēta.

Atbilstoši pasākuma jaunajiem noteikumiem nākamajā konkursā bija jāpiedalās 22 valstīm - 15 šā gada uzvarētājiem un septiņām 2001. gada pasīvajām dalībvalstīm - Beļģijai, Austrijai, Kiprai, Maķedonijai, Somijai, Rumānijai un Šveicei.

Taču šā gada 19.jūlijā EBU Televīzijas komiteja atbalstīja darba grupas priekšlikumu - papildināt nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieku sarakstu vēl ar divām valstīm. Atbilstoši 2001. gada konkursa rezultātiem tām vajadzēja būt 16. un 17. vietas ieguvējām - Izraēlai un Portugālei. Tā kā Portugāle šo iespēju neizmantoja, piedāvājumu piedalīties 2002. gada konkursā saņēma Latvija, kas šogad Kopenhāgenā ieņēma 18. vietu. 2002. gada konkursā Tallinā piedalīsies 24 valstis. Dalībnieku uzstāšanās kārtību noteiks izloze, kas paredzēta 9. novembrī jaunajā sporta un atpūtas centrā "Saku Suurhall". Šajā dienā Igaunijas Televīzija iepazīstinās arī ar fināla koncerta vadītājiem.

Jaunajā centrā paredzētas sēdvietas gandrīz 10 000 skatītāju, kā arī stāvvietas. Biļešu pārdošanu Igaunijas Televīzija cer sākt šā gada beigās. Nākamā gada konkurss notiks 25. maijā.

Jau vēstīts, ka šogad Latviju Eirovīzijas dziesmu festivālā pārstāvēja Arnis Mednis ar dziesmu "Too Much" un izcīnīja 18. vietu. Medņa sniegums neviennozīmīgi novērtēts Latvijas sabiedrībā. Daudz viņam tika pārmesta zemā izcīnītā vieta, kas sākotnēji neļāva Latvijai piedalīties festivālā nākamgad.

Labi panākumi 2000. gada festivālā bija grupai "Prāta vētra", kas festivālā izcīnīja augsto trešo vietu.

Šogad Latvijas projekta vadībā ir notikušas izmaiņas - darba grupā nav iekļauta iepriekšējo divu konkursu organizētāja Latvijā Dita Torstere. Tas esot LTV ģenerāldirektora Rolanda Tjarves lēmums, BNS sacīja Babris.

Torstere BNS teica, ka viņa vēl nav oficiāli informēta par šo faktu un nezina arī iemeslus. Latvijas konkursa tāme ir 70 tūkstoši latu, no kuriem vairāk nekā 30 tūkstoši ir domāti konkursa piedalīšanās licences izpirkšanai.

Šogad nolemts arī rīkot Latvijā uzvarējušā dziedātāja prezentācijas to valstu televīzijās, kuras piedalīsies fināla balsošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!