Lielbritānijas ierakstu kompānija "EMI" pārdod vēsturisko ierakstu studiju "Abbey Road", lai samazinātu savus parādus, vēsta laikraksts "Financial Times".

Studija, kurā savus albumus ierakstīja Bītli un citi ievērojami mūziķi, varētu tikt pārdota par desmitiem miljoniem sterliņu mārciņu, vēsta preses izdevums.

"EMI" atteikusies sniegt komentārus, taču kompānijai pietuvināti cilvēki laikrakstam atklājuši, ka šādā veidā ierakstu kompānijas mātesuzņēmums "Terra Firma Capital Partners" vēlas segt parādu, kas tai radās, 2007.gadā iegādājoties "EMI".

Nav zināms, vai "EMI" pārdos tikai zīmolu vai arī pašu ierakstu studiju. "Zīmols ir vērtīgāks par ēku. Ikviens, kas iekāro studiju, vēlas zīmolu," "Abbey Road" pārdošanu komentēja kāds jurists.

"EMI" iegādājās īpašumu 1929.gadā par 100 000 sterliņu mārciņu. Grupa "The Beatles" izmantoja šo studiju savu albumu ierakstīšanai sešdesmitajos gados, ieskaitot 1969.gada albumu "Abbey Road", uz kura vāka attēlots slavenais Liverpūles četrinieks, šķērsojot gājēju pārēju pie studijas. Studiju izmantoja arī tādas grupas kā "Pink Floyd", kas tur ierakstīja savu albumu "Dark Side of the Moon", "Radiohead", "Manic Street Preachers", "Travis" un "Blur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!