Dūdu un bungu grupa "Auļi" sociālās distancēšanās laikā noorganizējusi visai iespaidīgu attālinātu satikšanos Latvijas dūdeniekiem un bundzeniekiem, ar tehnoloģiju palīdzību kopīgi nospēlējot "Alšvangas dūdu meldiņu".

"Neliels enerģijas lādiņš no dūdiniekiem un bundziniekiem! Izrādās, ka laikā, kad nedrīkstam pulcēties, varam sapulcēties pat lielākā pulkā nekā parasti," raksta "Auļu" mūziķi.

Kopīgai spēlēšanai apvienojušies vairāk nekā 40 dūdenieku un bundzenieku. Ar šo video mūziķi pievienojas aicinājumam palikt mājās un ievērot sociālo distancēšanos.

Spēlē: Edgars Krūmiņš, Toms Indrēvics, Kaspars Indrēvics, Mārtiņš Miļevskis, Ernests Mediņš, Normunds Everts, Miķelis Vīte, Valters Līcis, Gatis Valters, Virdžīnija Mutlu, Zane Dukaļska, Valts Sīmanis, Dagmāra Bārbale, Kristaps Andersons, Andrejs Planders, Luis Obradoiro Jr., Juris Zalāns, Jānis Jasjukevičs, Gatis Indrēvics, Edgars Kārklis, Kaspars Bārbals, Māris Jēkabsons, Leanne Barbo, Normunds Vaivads, Juris Lipsnis, Ilga Vālodze Ābele, Pauls Leimanis, Uldis Austriņš, Adele Ločmele, Aleta Lipsne, Andris Lejnieks, Anta Puķīte, Gvido Tobis, Rasa Roze, Inga Šēna-Laizāne, Ābele P. Mare, Ronalds Veiss, Santis Vanags, Uldis Ozoliņš, Zane Uitto, Mārtiņš Tiltnieks, Paula Jēkabsone, Ritums Jēkabsons.

Dūdu un bungu grupa "Auļi" pastāv kopš 2003. gada un šajā laikā ir kļuvusi par vienu no zināmākajām pašmāju tautas mūzikas grupām, kā arī izpelnījusies starptautisku ievērību. Kopumā grupa izdevusies septiņus albumus, viens no tiem - Lai māsiņa rotājās! (2017) – tapis sadarbībā ar grupu "Tautumeitas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!