Foto: DELFI
Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 22. gadskārtu, 4.maija vakarā Esplanādē notiks koncerts "Svētku diena", uz skatuves pulcējot leģndāras Atmodas laika, astoņdesmito un deviņdesmito gadu mūzikas grupas, portālu "Delfi" informē biedrības "I Did It" pārstāve Madara Gruntmane.

Koncertā 80. gadu noskaņas atdzīvinās grupa "Dzeltenie pastnieki", tautā iemīļotas Atmodas laika Imanta Kalniņa dziesmas izpildīs grupa "Turaidas Roze", Olga Rajecka un Uģis Roze, bet noslēgumā uzstāsies grupa "Pērkons".

Kā norāda koncerta rīkotāji, koncerts būs ne vien iespēja vienkopus redzēt trīs labi pazīstamas, leģendāras latviešu mūzikas grupas, bet arī atcerēties pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu noskaņas, jo koncerta repertuāra pamatā būs tieši tā laika mūzika.

Savukārt grupu uzstāšanās starplaikos ar interesantiem vēsturiskiem faktiem gan par izpildītājiem, gan dziesmām un to nozīmi Neatkarības atgūšanas laikā iepazīstinās muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Koncerts, kurš notiks no pulksten 20 līdz pulksten 23, iecerēts kā Rīgas pilsētas dāvana visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem Neatkarības dienā, koncerta apmeklējums bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!