Foto: Publicitātes foto
Rīgas Reformātu baznīcā 20. oktobrī pulksten 17.00 uzstāsies viens no atzītākajiem laikmetīgās mūzikas interpretiem "Ensemble Mosaik" no Vācijas, kas regulāri sadarbojas ar ievērojamākajiem mūsdienu komponistiem, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncertā Rīgā skanēs zviedru, irāņu, itāļu, vācu un igauņu komponistu darbi no ansambļa jaunākā repertuāra.

Kopš ansambļa dibināšanas 1997. gadā "Ensemble Mosaik" kļuvis par nozīmīgu spēlētāju laikmetīgās mūzikas atskaņotāju vidū, katru gadu veidojot mūsdienu komponistu portretus. Grupa apliecinājusi sevi kā daudzveidīgu apvienību, kas papildu izcilajām instrumentālajām prasmēm izceļas ar radošu individualitāti un nebeidzamu prieku eksperimentēt.

Programmā šoreiz iekļauti Lizas Štreihas (Lisa Streich), Ezana Katibi (Ehsan Khatibi), Enno Popes (Enno Poppe), Klāras Janotas (Clara Iannotta), Elisas Vesikas (Elis Vesik) darbi.

Koncertā piedalīsies Betina Junge (Bettina Junge, flauta), Kristians Fogels (Christian Vogel, klarnete), Ernsts Zurbergs (Ernst Surberg, klavieres) Čatšaturs Kanajans (Chatschatur Kanajan, vijole) un Matiss Mairs (Mathis Mayr, čells).

Līdzās tematiski būvētiem koncertiem katru gadu "Ensemble Mosaik" veido jauno komponistu portretus, kuros līdz šim prezentētas tādas personības kā Enno Pope (Enno Poppe), Orms Finnendāls (Orm Finnendahl), Gesta Neiwirts (Gösta Neuwirth), Rebeka Zaundere (Rebecca Saunders), Sebastjans Klarens (Sebastian Claren), Urošs Rojko (Uros Rojko), Liza Lima (Liza Lim) un Haralds Mincs (Harald Muenz). Savu radošo enerģiju ansamblis iegulda arī topošo komponistu un instrumentālistu izglītošanā, veidojot meistarklases dažādās pasaules valstīs, tostarp Vācijā, Itālijā, Krievijā, Ēģiptē, Indijā un ASV.

Nozīmīga vieta ansambļa darbā ir vizuālajai mākslai un teātrim, kā arī sadarbībai ar citu nozaru un mūzikas žanru profesionāļiem. Starp "Ensemble Mosaik" radošajiem partneriem minami tādi atzīti laikmetīgās mūzikas kolektīvi kā "Ensemble Resonanz", "Ensemble Recherche", "Ascolta", "El Perro Andaluz", "Das Neue Ensemble", "Ensemble Adapter", "Ensemble Apparat", "Sonar Ensemble", "Ictus", "Neo Quartet", "Ensemble Via Nova", "DCMF Ensemble" u.c.

"Ensemble Mosaik" regulāri uzstājas mūzikas festivālos Eiropā un ārpus tās, ir ieskaņojis radio ierakstus "Schott", "Col legno", "Kairos", "Wergo", "NMC Recordings" un "Eedition RZ" paspārnē.

Jau ziņots, ka jaunās mūzikas festivāls "Arēna" šogad notiek no 19. oktobra līdz 2. novembrim.

"Arēna" ir laikmetīgās mūzikas festivāls, kas kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto "Saklausi nākotni!" ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!