Foto: Publicitātes foto
Festivāla "RE RE Rīga!" mūzikas skatuves īpašie viesi būs turku psihodēliskās mūzikas grupa "BaBa ZuLa", kas piedāvās izbaudīt autentisku sešdesmito gadu mūzikas iedvesmotu austrumu rokenrolu, pavēstīja festivāla komunikācijas speciālists Lauris Kļaviņš.

Grupa festivālā uzstāsies 9.augustā plkst.22 kultūras vasarnīcā "Esplanāde2014".

1996.gadā dibinātā grupa tiek dēvēta par 21.gadsimta psihodēliskās mūzikas meistariem. Grupas koncerti līdzinās šamaniskiem rituāliem - uzstāšanās papildina vēderdejas, krāšņi tērpi, dzeja, teātris un vizuālā māksla. Apvienojot tradicionālo skanējumu ar mūsdienīgiem elementiem, "BaBa ZuLa" pārstāv žanru, kuru paši nodēvējuši par Stambulas psihodēliju.

Festivāla atklāšanā 6.augustā plkst.19.30 Kongresu namā uzstāsies grupa "Tālamana" ar koncertuzvedumu "Pa dzintara ceļu… / Songs Along the Amber Road". Šajā kolektīvā dažādas etniskās izcelsmes etno un džeza mūziķiem pievienojies sitaminstrumentālists Šeins Šanahāns, kurš ir čellista Jojo Ma līdzgaitnieks un viens no Āzijas etniskās mūzikas projekta "Silk Road". Koncertuzvedums "Pa dzintara ceļu…" izveidots īpaši šim notikumam un vedīs klausītājus ceļojumā pa senajiem dzintara tirdzniecības ceļiem no Baltijas jūras krastiem, cauri Centrālajai Eiropai uz Vidusjūru, līdz pat senajai Ēģiptei. Kolektīvu vada latviešu izcelsmes mūziķe Laila Saliņa.

Piektdien, 8.augustā, plkst.20 festivāla mūzikas skatuvi Kultūras vasarnīcā "Esplanādē2014" iesildīs duets "Kaktiņš un stūrītis" (Mārtiņš Kuzmins un Mārtiņš Jansons) no Liepājas, ko var raksturot kā identitātes meklējumus uz industriālu, sociālu un vēsturisku skaņu celiņu fona. Vakara izskaņā plkst.22 muzicēs grupa "Manta".

Sestdien, 9.augustā, plkst.20 pirms Turcijas viesiem uz mūzikas skatuves kāps "Mionia", kas ir pašmāju komponistes un dziedātājas Maijas Līcītes projekts. 2010.gadā viņa kļuva pazīstama kā "iPhone meitene" - pirmās kompozīcijas tapa un tika izpildītas, izmantojot viedtālruņa "iPhone4" aplikāciju "NanoStudio". Dziesma "Sad Story" kļuvusi par Ivo Brieža filmas "Filma" tituldziesmu, bet kompozīcija "Black&White" tika izmantota žurnāla "Rīgas Laiks" 20 gadu jubilejas dokumentālajā filmā. Šobrīd "Mionia" gatavo debijas albumu.

"Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas notikums "RE RE Rīga!" ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas - jaunais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. Šogad festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6.augusta līdz 9.augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm

Biļetes uz atklāšanas koncertu un izrādēm Kongresu namā var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un "www.bilesuserviss.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!