Foto: LETA
Festivāls "Via Baltica" šogad jaunajiem mūziķiem sniedz iespēju pieteikties meistarklasēm, kas notiks no 13. līdz 18.augustam, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Nodarbības piecu dienu garumā ar dalībnieku koncertiem Liepājā un tās apkārtnē vadīs atzīti, izcili mūziķi un pedagogi. Vijolniece Eva Bindere un alta spēles virtuozs Maksims Novikovs pasniegs meistarklases stīgu kameransambļiem – trio, kvartetiem, klavieru trio, kā arī vijoles un alta spēlē.

Savukārt klasiskās un džeza klarnetes meistarklases vadīs vācu klarnetists Endijs Mails, kurš mūzikā spēj nojaukt jebkuras robežas un būvēt jaunus tiltus starp žanriem un spēles manierēm.

Meistarklases paredzētas interesentiem ar dažādu līmeņu pieredzi - mūzikas vidusskolu, augstskolu studentiem, jauniešu orķestru mūziķiem un ansambļiem, profesionāļiem. Dalībnieku vienīgais vecuma ierobežojums - ir jābūt sasniegušam 16 gadu vecumu.

Pieteikšanās meistarklasēm noslēgsies 15. jūlijā. Nodarbību dalībnieki varēs apmeklēt visus festivāla "Via Baltica" koncertus bez maksas. Dalībniekus gaida arī ekskursija pa Liepājas pilsētu un Karostu, iepazīšanās ar lielākajam vēsturiskajām ērģelēm pasaulē un Liepājas pludmales baltās smiltis.

Festivāls "Via Baltica" šogad norisināsies no 10. līdz 23. augustam un pulcēs atzītus māksliniekus no valstīm ap Baltijas jūru. Latviju pārstāvēs tādi klausītāju iemīļoti mūziķi kā Dita Krenberga, Ints Dālderis, Aina Kalnciema, orķestra Sinfonietta Rīga Stīgu kvartets un daudzi citi. Atsevišķa festivāla skatuve šogad tiks atvēlēta arī jaunajiem talantiem. Savukārt mūzikas nozares profesionāļus festivāls pulcēs no 15. līdz 17 augusta, kad festivāla ietvaros notiks konference mūzikas festivālu rīkotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!