Foto: Publicitātes attēli

Ar četriem koncertiem Kuldīgā aizvadīta festivāla "Via Baltica" pirmā nedēļa, bet šonedēļ Liepājas koncertos būs klausāma vokālā grupa "Putni", jauno talantu koncerts, kā arī retro mūzikas programma. Festivālu 31. augustā noslēgs koncerts "Uguns mūzika" jūras krastā.

Jau trešdien, 28.augustā, plkst. 19.00 viesnīcas "Promenade Hotel Hika" zālē ar īpašu savas divdesmitās jubilejas programmu "Sieviešu diena" Liepājā viesosies vokālā grupa "Putni", kuru vada Antra Dreģe, talkā aicinot Andu Eglīti ar kokli un Edgaru Vaivodu pie vibrofona.

Vokālā grupa "Putni" dibināta 1993. gadā. To veido astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās (Valsts Akadēmiskais koris Latvija, Latvijas radio koris, kamerkoris Ave Sol, Rīgas vokālā grupa, Marana un citi), kā arī uzstājoties kā solistes un diriģentes dažādos muzikālos projektos, informē festivāla rīkotāji.

Koncertā, atbilstoši nosaukumam tiks izpildītas komponistu sieviešu sacerēta mūzika. No latviešu autorēm programmā būs iekļauti Gundegas Šmites, Dzintras Kurmes-Gedroicas, Maijas Einfeldes, Marinas Gribinčikas un Indras Rišes skaņdarbi.

Savukārt cturtdien, 29.augustā, savu varēšanu rādīs Mūzikas un mākslas centra Liepājas mūzikas klases jaunie talanti. Koncertu papildinās Liepājas baleta un deju studija I.Lūres vadībā un ansamblis "Strawberry with salt".

Festivāls 'Via Baltica' noslēgsies sestdien, 31.augustā, ar koncertu "Uguns nakts" Liepājas pludmalē, kurā piedalīsies Ainars Šablovskis (tenora saksofons), Gints Pabērzs (baritona saksofons), Arvīds Kazlausks (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Valdis Muktupāvelos (kokles, dūdas, balss), Ieva Parša (mecosoprāns).

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!