Foto: DELFI

Jau šovasar vokālā grupa "Latvian Voices" uzstāsies vairākos prestižos Eiropas mūzikas festivālos, bet pirms koncertturnejas koncertēs Rīgas Doma katedrālē kopā ar viesmākslinieci - koklētāju Laimu Jansoni.

Pasaules koru olimpiādes zelta medaļas ieguvējas sarunā ar portālu "Delfi" atzīst – lai arī viņas bieži ar koncertiem viesojas ārvalstīs, visjaukāk esot dziedāt Latvijā. Īpašs prieks "Latvian Voices" dalībniecēm ir par to, ka arvien vairāk Latvijas jauniešu interesējas par viņu darbību.

Koncertā "Rūtoj.." notiks arī Lauras Jēkabsones "Etnosas Mesas" pirmatskaņojums "Latvian Voices" izpildījumā, ko paspilgtinās Laimas Jansones kokles spēles improvizācija, "body percussion" un horeogrāfija. "Latvian Voices" dalībnieces stāsta, ka šajā koncertā ar priekšnesumiem viņas aicinās katru klausītāju atrast mūzikā asociācijas ar laiku un vidi, kurā mēs dzīvojam.

Pavisam drīz pēc koncerta Rīgas Domā "Latvian Voices" dosies uz Leipcigu, kur kā pagājušā gada konkursa "A capella" uzvarētājas sniegs savu solo koncertu.

Visi koncertā gūtie ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei. Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un "www.eKase.lv". Biļešu cena ir septiņi lati, studentiem, skolēniem un pensionāriem – pieci lati. Līdz septiņu gadu vecumam - bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!