Foto: A. Pozarskis
31. martā Lielajā ģildē notika "Baltijas simfoniskā festivāla" otrais Rīgas koncerts, kurā uzstājās Igaunijas Valsts simfoniskais orķestris sava mākslinieciskā vadītāja, pasaulē pazīstamā diriģenta Nēmes Jervi vadībā.

Nēme Jervi ir viens no ievērojamākajiem un augstāk vērtētajiem mūsdienu maestro. Ilgās un ļoti veiksmīgās karjeras laikā viņš strādājis ar orķestriem visā pasaulē. Pagājušajā sezonā Jervi beidza darbu kā Romāņu Šveices orķestra mākslinieciskais vadītājs, un patlaban viņš ir Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs, kā arī goda diriģents Hāgas Residentie Orkest un Detroitas simfoniskajā orķestrī, ko ilgus gadus vadīja. Jervi ir arī galvenais goda diriģents Gēteborgas simfoniskajā orķestrī un Skotijas Karaliskajā Nacionālajā orķestrī.

Koncertā piedalījās arī pasaulslavenais igauņu pianists Kalle Randalu.

Jau 1. aprīlī “Baltijas simfoniskais festivāls” turpināsies Lietuvā, kur uzstāsies Igaunijas Valsts simfoniskais orķestris uzstāsies Viļņas Kongresu namā. Savukārt trešajā festivāla daļā plānota Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra uzstāšanās, kas ar koncertu “LNSO. Vasks. Šostakovičs” diriģenta Andra Pogas vadībā Baltijas valstu galvaspilsētās muzicēs no 7. līdz 9. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!