Foto: Uldis Bertāns

Kultūrtelpā "Hanzas perons" 28., 29., un 30. maijā norisinājās klātienes koncertstāstu sērijas "Koncerts pirmajā rindā" pasākumi.

Pilnībā izpārdotajos koncertvakaros 20 cilvēku auditorijai uzstājās Aija Vītoliņa kopā ar pianistu Kārli Lāci, Dināra Rudāne ar Maestro Raimondu Paulu, pianistu Artjomu Sarvi un basistu Edvīnu Ozolu, kā arī Vladislavs Nastavševs.

Jau ziņots, ka nākamie koncertstāsti notiks 4., 5. un 6. jūnijā, kad ar muzikālajiem stāstiem dalīsies Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka ar pavadošo sastāvu, čellists Valters Pūce ar pianistu Daini Teni un Ainars Mielavs ar ģitāristu Aigaru Voitišķi.

Koncertstāstu sērijā "Koncerts pirmajā rindā" mūziķi ne tikai izpilda savus un citu komponistu skaņdarbus, bet arī stāsta stāstus no savas radošās dzīves, uztverot šo kā tikšanos ar uzticīgākajiem klausītājiem mājīgā un akustiski labskanīgā vidē.

Pasākumu laikā tiek ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi. Skatītājiem atvēlētas vietas pie atsevišķiem galdiņiem. Pie katra atļauts sēdēt tikai vienam vai, vienas mājsaimniecības pārstāvju gadījumā, diviem cilvēkiem. Uz galdiņiem sagatavotas vīna glāzes atraisītākai koncertstāstu baudīšanai, un tie izvietoti tā, lai, atbilstoši sērijas nosaukumam, ikviens tik tiešām var sajusties kā koncerta pirmajā rindā sēdošs, izbaudot gan lielisku dzirdamību un redzamību, gan acu kontaktu ar iecienītajiem mūziķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!