Foto: Jānis Škapars

Aizvadītajā nedēļās nogalē, 5. septembrī, pirmo reizi izskanēja pianistes un dziedātājas Katrīnas Gupalo un elektroniskās mūzikas meistara Orioles kopīgā programma "7 Skumjas zvaigznes un Alabamas mēness". Šī ir viena no pirmajām programmām, kas norisinājās jaunajā mūzikas un mākslas telpā"OratoriO", ko izveidojuši aktrise Rēzija Kalniņa un diriģents Ainārs Rubiķis.

Pirmo reizi kultūras telpa "OratoriO" savas durvis vēra 29. augustā. Jaunā kultūras pasākumu norises vieta Sporta 2 kvartālā tiks ieskandināta ar trīs dažādām koncertprogrammām, solot unikālas radošās savienības visas sezonas garumā.

"Vārds ir skaņa un mūzika ir skaņa. Tas ir dialogs starp cilvēkiem, starp vīrieti un sievieti. Tas ir mūžsenais stāsts par klausīšanos un sadzirdēšanu, starp redzēšanu un ieraudzīšanu,"
par "OratoriO" ieceri stāsta Rēzija Kalniņa, kura kopā ar Aināru Rubiķi saimniekos jaunajās telpās – radīs un vadīs mākslas dialogu.

"Tas ir tik saviļņojoši, ka Rīga turpina skanēt, ka Rīgā top gan jauni mākslas projekti, gan jaunas telpas to norisei. "OratoriO" kļūs par unikālu platformu radošiem eksperimentiem, par dažādu mākslinieku un dažādu žanru tikšanās krustpunktu," stāsta mūziķe un producente Katrīna Gupalo.

Nākamais koncerts jaunajā mūzikas un drāmas telpā notiks jau sestdien, 12. septembrī - kino mūzikas programmā satiksies vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un pianists Andrejs Osokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!