Foto: Publicitātes foto

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" savā oficiālajā "Facebook" profilā publicējis īpašu veltījumu baltkrieviem – dziesmu-lūgšanu "Dodi mieru mūsu brāļiem", kas Latvijas klausītājiem pazīstama no filmas "Dvēseļu putenis".

"Koris "Latvija" ar sirdi un dvēseli atbalstām baltkrievu tautu. Lai Dievs dod jums spēku un izturību aizstāvot savu brīvību un mieru jūs zemē," video ievada saka kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Īpašais veltījums kora "Facebook" profilā tika publicēts jau 14. augustā un tas līdz šim skatīts vairāk nekā 37 000 reižu.

Lūgšanas mūzikas autore ir latviešu izcelsmes amerikāņu komponiste Lolita Ritmanis. Tā tapusi īpaši Dzintara Dreiberga filmai "Dvēseļu putenis" (2019). Dziesmā skan Aleksandra Grīna teksts.

Jau ziņots, ka spontāni protesti Baltkrievijas pilsētās sakās 9. augustā, kad kļuva zināms, ka Aleksandrs Lukašenko jau kārtējo reizi paliks prezidenta krēslā. Tie turpinājās visu iepriekšējo nedēļu par spīti tam, mēģinājumiem tos vardarbīgi pārtraukt. Baltkrievijā ir ierobežots internets un sakari.

Saskaņā ar oficiālajiem balsu skaitīšanas rezultātiem 9. augusta vēlēšanās ar 80% balsu uzvarējis jau 26 gadus valdījušais Aleksandrs Lukašenko. Šo vēlēšanu demokrātiskums un godīgums, tāpat kā četrās iepriekšējās prezidenta vēlēšanās, tiek apšaubīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!