Foto: Valters Pelns
Svētdien, 25. oktobrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Latvijas Nacionālās operas un baleta mākslinieki — tenors Mihails Čulpajevs un pianists Mārtiņš Zilberts pirmatskaņoja jaunu koncertprogrammu "Skaistākās krievu romances".

Koncerts notika divās daļās, novelkot robežu starp klasiku un mūsdienām. Pirmajā daļā bija iespēja iepazīties ar Rahmaņinova, Čaikovska un Gļinkas skaņdarbiem. Savukārt otrajā daļā varēja iedziļināties Stravinska mūzikas īpatnējajā un reizēm eksperimentālajā skanējumā, kā arī Sviridova, Ščedrina un citu komponistu daiļradē.

Kā atgādina koncerta organizatori, tenors Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā solo mākslinieku Latvijas Nacionālajā operā vairāku sezonu garumā. Šosezon Mihails uz LNOB skatuves piedzīvo divas debijas Džuzepes Verdi operās — viņš iejutīsies Alfrēda lomā izrādē "Traviata" un Gabrielo Adoro lomā operā "Simons Bokanegra".

Pianists Mārtiņš Zilberts ir Latvijas Nacionālās operas un Baleta galvenais solistu koncertmeistars kopš 2008. gada. Aizvadītajā sezonā nominēts valsts augstākajam apbalvojumam - "Lielajai mūzikas balvai 2019" par "Izcilu darbu kameransamblī", savukārt 2018. gadā saņēmis Latvijas Nacionālās operas fonda balvu par "Izcilu sniegumu gada garumā".

Koncerts bija daļa no koncertsērijas "Personīgi", kuras turpinājumā svētdien, 22. novembrī, pulksten 15 Liepājas koncertzālē viesosies pianists Reinis Zariņš, vijolniece Eva Bindere un čelliste Kristīne Blaumane jeb "Trio Palladio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!