Foto: Jānis Vīksna

Ar pašmāju grupu koncertiem, brīvdabas kino seansiem un kluso diskotēku piektdien, 19. jūlijā aizvadīta festivāla "Fono Cēsis" un "Cēsis 813" svinību pirmā diena. Piedāvājam ieskatu pirmās dienas norisēs pasākuma fotoreportāžā.

Pilsētas centrā, Vienības laukumā, cēsniekiem un Cēsu viesiem bija iespēja baudīt aizvadītā gada populārākās latviešu filmas, "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", "Homo Novus" un "Blakus", brīvdabas kino seansos. Savukārt Smilšu laukumā skanējumu sāka ikgadējais mūzikas festivāls "Fono Cēsis", pirmajā dienā uzstājoties "Skyforger", "Dzelzs vilks", "Laime pilnīga", "Riga Reggae", "All Day Long" un "Doni Tondo". Tikmēr Rožu laukumā notika īpaša klusā ballīte. Vienlaikus tiks spēlēta dažādu žanru mūzika, bet apmeklētāji, saņēmuši austiņas, varēja izvēlēties tīkamāko skaņu celiņu dejošanai, kamēr ballītes laikā laukumā valdīja klusums.

Festivāls turpināsies arī sestdien, 20. jūlijā, piedāvājot daudzveidīgu muzikālo programmu un citas aktivitātes. Uz festivāla skatuves kāps gan dziesminieks Haralds Sīmanis, "Franco Franco, Kriss Noa, "The Sound Poets", "Laika suns" un citi. Plašāk par festivāla programmu – "Fono Cēsis" mājaslapā. Festivāla rīkotāji atgādina, ka visas norises ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!