Foto: F64
Latvijas Universitātes Lielajā aulā nedēļas nogalē ar koncertu "Esi sveicināta, saule!" nosvinēta Rīgas kamerkora "Ave Sol" 50. jubileja. Koncerts vienlaikus bija arī noslēgums ar kora jubileju saistītiem pasākumiem, kas notika visa gada garumā.

"Ave Sol" jubilejas koncertprogramma tika veidota, ņemot par pamatu kora vēsturisko un sākotnējo uzdevumu – pasūtīt jaundarbus latviešu komponistiem, kā arī demonstrēt kolektīva māksliniecisko un profesionālo sagatavotību, atskaņojot 20. gadsimtā un 21. gadsimtā atzītu Eiropas komponistu kormūzikas skaņdarbus.

Koncertā piedalījās Rīgas kamerkoris "Ave Sol", tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Veismanis, diriģents Jurģis Cābulis, kā arī solisti Gerda Griķe, Sniedze Kaņepe, Aija Veismana-Garkeviča, Ance Zavadska un Mārtiņš Zvīgulis. Koncertā viesu godā bija Vidzemes kamerorķestris, komponists Uģis Prauliņš, diriģents Mārtiņš Klišāns, pianiste Agnese Egliņa un čellists Ēriks Kiršfelds.

Koncerta finālā uz skatuves kāpa visu paaudžu kora "Ave Sol" dziedātāji, lai kopā ar publiku nodziedātu Jāzepa Vītola balādi ar Ausekļa vārdiem "Gaismas pils" un latviešu tautasdziesmu "Rīga dimd".

Kamerkori "Ave Sol" 1969. gadā dibināja pazīstamais diriģents Imants Kokars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!