Foto: K. Bārzdiņš
Klātesot vairākiem tūkstošiem fanu, 31. maijā, leģendārā grupa "Pērkons" ar bezmaksas koncertu "Gandrīz tautasdziesma" pie tirdzniecības centra "Spice" iedārdināja šīs vasaras un rudens koncertus – "Kulakova nakti", kas 20. jūlijā notiks Līvānos, kā arī Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas koncertturenu "Gandrīz tautasdziesma".

Koncertā dziedātājas Ievas Akurateres un koru "Vivere", Mārupes kultūras nama jauktā kora "Mārupe", jaukto koru "Universum" un "Sonante", meiteņu kora "Resono" un sieviešu ansambļa "Dzelde" izpildījumā izskanēja vairākas patriotiskas dziesmas, savukārt pēc tam, publikai līdzdziedot, grupa "Pērkons" skandēja savus lielākos hitus un priecēja klātesošos ar krāšņu šovu.

"Tas bija patiess gandarījums – redzēt tik daudz grupas draugu, kas šajā brīnišķīgajā vakarā atrada laiku atbraukt uz šejieni un padziedāt kopā ar mums, lai iesildītos vasaras un rudens lielajiem koncertiem," saka šā gada gaviļnieks – komponists Juris Kulakovs.

Koncerta apmeklētāji izmantoja iespēju 60 gadu jubilejā sveikt abus šā gada gaviļniekus – dziedātāju Ievu Akurateri un komponistu Juri Kulakovu, uzdot jautājumus, saņemt autogrāfus, fotografēties kopā ar iemīļotajiem māksliniekiem īpašajā "Satiec & Sveic" teltī pēc koncerta.

Koncerta laikā norisinājās arī fanu konkurss, aicinot koncerta apmeklētājus atminēties Atmodas laiku un ģērbties 80. gadu stilā. Interesantāko un kolorītāko tērpu autori saņēma vērtīgas un interesantas dāvanas no grupas.

"Kulakova nakts" notiks 20. jūlijā Līvānos.

Savukārt koncerti "Jurim Kulakovam un Ievai Akuraterei – 60 / Gandrīz tautasdziesma" notiks:

5. oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis"
7. oktobrī Jelgavas Kultūras namā
20. oktobrī Ogres Kultūras centrā
21. oktobrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"
3. novembrī Valmieras Kultūras centrā
16. novembrī VEF Kultūras pilī

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!