Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
23. jūlija vakarā vairāk nekā 23 000 klausītāju pārpildītajā Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij "Prāta Vētra" krāšņi atklāj koncerttūri "Gads bez kalendāra", portālu "Delfi" informēja grupas pārstāve. Piedāvājam ieskatu koncerta norisē.

"Prāta Vētra" koncerta programmā iekļāvusi gan klausītāju jau iemīļotas grupas melodijas, gan arī jaunā albuma "Gads bez kalendāra" dziesmas. Par koncerttūres skatuves vizuālo konceptu un scenogrāfiju rūpējas Kaspars Roga un Ainars Pastars ("Kompānija NA"), ko papildinās labāko gaismu režisoru un videomākslinieku veidoti krāšņi gaismu un video efekti.

"Tas bija neaizmirstami! Grūti aprakstīt vārdos sajūtu, ko piedzīvojām, kad ieraudzījām visus, kuri atnākuši uz Lielupes pļavu, lai dziedātu līdzi, dejotu un priecātos kopā ar mums! Kas par jaudu! Pavadījām Jelgavā vairākas vasarīgas dienas un atkal sajutām to dzīvesprieka lādiņu, ko dod būšana kopā ar savējiem, klausītājiem, kurus Latvijā nebijām tik ilgi satikuši. Enerģija uzņemta, lai turpinātu nākamnedēļ Valmierā!" par koncertu stāsta "Prāta Vētra".

"Sakām lielu paldies visai tehniskajai komandai un sadarbības partneriem, kuri pielika roku, lai mēs varētu veiksmīgi atklāt tūri. Paldies Jelgavas pilsētai par sirsnīgo uzņemšanu un visiem koncerta viesiem par pozitīvajām atsauksmēm, kuras saņēmām uzreiz pēc koncerta," pateicas grupas ģenerālmenedžere Aija Auškāpa.

Koncerta teritorijas uzbūve Jelgavā noritēja aptuveni nedēļu un koncerta organizēšanā piedalījās vairāki simti cilvēku. Koncertā Jelgavā piedalījās "Prāta Vētras" draugi, mūziķi Dons, Intars Busulis, grupa "Instrumenti" un mūsdienu tautas mūzikas grupa­ "Tautumeitas". Tāpat kā tūres atklāšanas koncertā Jelgavā, arī citās pilsētās plānoti dažādi pārsteigumi koncertu apmeklētājiem.

Jau pēc nedēļas, 30. jūlijā "Prāta Vētra" dosies uz Valmieru, kur koncerts notiks Dīvaliņa pļavās. Pēc tam koncerttūre turpināsies Ventspilī, Daugavpilī un Rīgā. Visos koncertos kā īpašais viesis pirms "Prāta Vētras" uzstāsies Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu "Shipsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!