Foto: DELFI
Sestdien, 4. martā, ar vērienīgu balli noslēdzās Latvijas 1. Rokkafejnīcas Rīgā piecu gadu jubilejas svinību maratons, kas aizsākās jau ceturtdien, 2. martā. Svinību kulminācijā uz Rokkaafejnīcas skatuves kāpa virkne pašmāju grupu, kā arī viesi no Vācijas – grupa "Audismog", klausītāju rindās un pie svētku tortes ar uzraksu "Svinam un ejam tālāk!" pulcējot pašmāju rokmūzikas spilgtākos pārstāvjus.

Vieni no vakara galvenajiem māksliniekiem bija grupa "Dzelzs vilks", kas nule saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu par albumu "Perfekta rītdiena" rokmūzikas kategorijā un šogad svin savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju. Savukārt ar vācu grupu "Audiosmog" Rokkafejnīcas īpašniekus saista sena draudzība, vēl kopš laika, kad Liepājā tika rīkots festivāls "Baltic Beach Party" un grupas dalībnieki bija regulāri festivāla viesi.

Tāpat piecu gadu jubilejas kulminācijā uz skatuves kāpa grupa "The Big Bluff", bet dejas līdz rīta gaismai spēlēja rokenrola apvienība "CoCo Orchestra".

Jau ziņots, ka par godu piektajai jubilejai Rokkafejnīca laidusi klajā īpašu suvenīru – "Sudraba ģitāru", kas ir precīza miniatūra kopija tai ģitāras skulptūrai, kas savulaik atradās pie Latvijas 1. Rokkafejnicas Liepājā. Tā savukārt izgatavota pēc grupas "Jumprava" mūziķa Aigara Grāvera ģitāras parauga. Jubilejā piekariņus ar "Sudraba ģitāru" saņēma vairāki svētku viesi.

Atgādinām, ka Latvijas 1. Rokkafejnīcā Rīgā durvis vēra 2012. gada martā, iekārtojoties Vecrīgā, vēsturiskajā Reiterna namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!