Foto: Ritvars Stankevičs
Otrdienas, 26. jūlija vakarā Dzintaru koncertzālē "Zelta Mikrofona" laureātu koncertā uz vienas skatuves pulcējās Latvijas skatuves zvaigznes, izpildot savus lielākos hitus un arī priecējot ar pirmatskaņojumiem, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji. Piedāvājam ieskatu koncerta norisē.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva "Zelta Mikrofons" ierasti tiek pasniegta februārī, un mūziķiem tā ir gaidīta iespēja satikties ar saviem kolēģiem. Ņemot vērā, ka aizvadītos divus gadus ceremonija notika ierobežotam skaitam cilvēku, tika nolemts svinības rīkot vasarā kopā ar klausītājiem. "Zelta Mikrofona" laureātu koncertā uz vienas skatuves kāpa mūziķi, kas vasarā ir aizņemti paši savās koncerttūrēs un tādēļ vienā vasaras vakarā redzēt visus kopā ir vienreizējs notikums. Šo iespēju atsaucīgi novērtēja klausītāji, un "Zelta Mikrofona" laureātu koncerts notika izpārdotā zālē.

Koncertā uzstājās "Prāta Vētra", Laima Vaikule, "Instrumenti", Intars Busulis, "Dzelzs Vilks", "The Sound Poets", "Astro'n'out", Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Aminata, Agnese Rakovska, OZOLS, Normunds Rutulis, Jānis Stībelis, Olga Rajecka, "Rīgas Modes", "Inokentijs Mārpls", "Pienvedēja Piedzīvojumi", ansis, Evija Vēbere, "Citi Zēni" un "Knīpas un knauķi".

"Esmu pateicīga un gandarīta par koncertu, kurš, domāju, ieies vēsturē. Vienreizējs mūziķu sastāvs, kuru sniegums ir augsta līmeņa profesionalitāte balansā ar krāšņām emocijām, sajūsmināti skatītāji, kuru ovācijas ir nerimstošas, brīnišķīgie vadītāji un viesi - tas bija liels baudījums. Man ir prieks, ka viss izdevās kā iecerēts. Saku paldies visiem, kas noticēja idejai un palīdzēja to realizēt!" pauž "Zelta Mikrofons" ilgadējā producente Elita Mīlgrāve.

"Zelta Mikrofona" laureātu koncerta ierakstu joprojām var noskatīties televīzijā Go3, bet 5. augustā plkst. 21.45 koncerts skanēs kanālā TV3.

Savukārt koncerta organizatori izziņo, ka mūzikas ierakstu pieteikumus balvai "Zelta Mikrofons 2023" gaidīs no šī gada 1. oktobra līdz 30. novembrim. Plašāka informācija atrodama internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!