Foto: LETA

Svētdien, 19.augustā "Arēnā Rīga" ar atraktīvu priekšnesumu Rīgas svētku viesus priecēja populārā Krievijas grupa "Mumiy Troll", kuras koncertu "iesildīja" ASV grupa "Run Run Run" un muzikālā apvienība no Lielbritānijas "Losers".

Grupas "Mumiy Troll" sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijis Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas) un "Mumiy Troll" ir visai bieži viesi Latvijā. Tā, piemēram, augusta sākumā ar savu uzstāšanos kluba "Piens" rīkotajos "Piena svētkos" sanākušos pārsteidza "Mumiy Troll" līderis Ilja Lagutenko.

Kā zināms, grupai "Mumiy Troll" izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem un arī grupas videoklipi vairākkārt filmēti Latvijā.

2012.gada maijā "Mumiy Troll" uzsāka ceļu apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa "Sedovs" klāja, kur strādā pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertē ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tostarp Latvijā. Uz kuģa tapušais albums iznāks 2013.gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šī ceļojuma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!