Bruknas muižā labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!" ietvaros sestdien, 24. augustā, izskanēja lielkoncerts, kurā piedalījās Raimonds Tiguls, Kristīne Kārkle-Puriņa, Artis Gāga, Kristaps Vanadziņš, Edvīns Ozols un Andris Buiķis, dziesminieks Kāris Kazāks, dziedātāja Aija Andrejeva, Dūdumu ģimene, Mārtiņš Burke–Burkevics, grupas "Lady's Sweet", "Putnu balle", kā arī liepājnieku apvienība "Willow Farm".

Komponists Raimonds Tiguls, dziedātāja Kristīne Kārkle–Puriņa, mūziķi Artis Orubs un Staņislavs Judins apmēram pusstundu garajā uzstāšanās laikā klātesošajiem dāvāja dažādu tautasdziesmu skanējumu Raimonda Tigula apdarē.

Etnomūzikas daudzveidīgo pasauli koncerta apmeklētājiem atklāja arī vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga. Izskanēja viņa veidotās latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. Tās ir kā turpinājums 2008. gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Arta Gāgas mūzikas albums "Tumša nakte, zaļa zāle", ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai.

Koncerts noslēdzās ar nu jau par tradīciju kļuvušo kopdziesmu, kuru kopā ar koncerta dalībniekiem izpildīja arī priesteris Andrejs Mediņš, kā arī ar solījumu tikties nākamgad.

Gleznainajā Bruknas muižas dārzā klausīties koncertu bija ieradušies vairāk nekā 1500 ļaudis, vēsta akcijas rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!