Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien, 18. februārī pasaule atvadījās no izcilās r'n'b un popmūzikas zvaigznes Vintnijas Hjūstones.


Atvadu ceremonija norisinājās Ņūdžersijā, "Jaunās cerības" baptistu baznīcā, kur savulaik korī dziedājusi Hjūstone. Ceremonija tika demonstrēta online translācijā internetā, tajā bija atļauts filmēt tikai vienai kamerai. Izvadīšanas pasākumā piedalījās dziedātājas ģimenes locekļi un tuvākie draugi.

"Tu esi tik skaista cik skaista vien sieviete var būt, un cilvēki to saprata," tā, pieminot savu ekrāna partneri, teica aktieris Kevins Kostners, kurš atvadu ceremonijā atcerējās aizgājēju, atminoties kopīgi veidoto kino darbu "Bodyguard".

Dziedātāju atvadu ceremonijā ar īpašu priekšnesumu sveica Ališa Kīza, Stivijs Vonderss, Hjūstones māsīca Dionna Vorvika un citi. Ceremonijā uz īsu brīdi bija ieradies arī arī Hjūstones bijušais vīrs Bobijs Brauns.

Kopumā ceremonija apmeklēja aptuveni 1500 dziedātājas radu un draugu, bet faniem bija iespēja vērot notiekošo uz lielajiem ekrāniem pie baznīcas, kur notika atvadas, bet miljoniem dziedātājas pielūdzēju tika nodrošināta iespēja online vērot piemiņas dievkalpojumu.

Piemiņas brīdis tika noslēgts ar visu laiku populārākā Hjūstones singla "I Will Always Love You" kopīgu dziedājumu.

Jau vēstīts, ka 11. februārī Vitnija Hjūstone tika atrasta mirusi vannā savā "Beverly Hilton" viesnīcas numurā, kur viņa bija ieradusies, lai piedalītos "Grammy" balvas pasniegšanas ceremonijā.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju dziedātāja nav mirusi vardarbīgā nāvē, tāpat pagaidām tiek uzskatīts, ka Hjūstone nebija lietojusi kādas aizliegtās vielas. Tiesa, tabloīdi ziņo, ka iepriekšējā vakarā pirms savas nāves Vitnija Hjūstone pamatīgi uzdzīvojusi viesnīcas bārā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!