27. un 28.maijā Rīgā un Ventspilī paredzēts RTU vīru kora “Gaudeamus” 45.jubilejas sezonas noslēguma koncerts, ziņo kora diriģents Ivars Cinkuss.
Koncerta programmas centrā būs Uģa Prauliņa „muzikālās atbildes Orfam un viņa Carmina Burana” (I.C.) – „Venus et Amor” pirmatskaņojums. Atskaņojumu krāšņāku un interesantāku darīs arī paša autora (taustiņi), Jura Kulakova (akordeons), Edgara Saksona, Ivo Krūskopa (sitamie instrumenti) un Ainārs Paukšēna (čells) aizrautīgā spēle kā arī Ievas Paršas mecosoprāns.

Koncertā skanēs arī skaņdarbi no pagājuša gadsimta vīru kora repertuāra – Dariusa Mijo 121. Psalms, Veljo Tormisa Incantatio maris aestuosi (Sabangotās jūras izdziedāšana) un Muistse mere laulud (Senās jūras dziesmas). Koncerta noslēgumā paredzēts “Gaudeamus” Gada dziesmu aptaujas uzvarētājdziesmu atskaņojums.

Kā pavēstīja Ivars Cinkuss, viens no RTU vīru kora “Gaudeamus” Jubilejas sezonas pamat uzstādījumiem ir bijis veicināt jaunas latviešu mūsdienu vīru koru mūzikas rašanos. Pirmajās trijās programmās pirmatskaņojumus ir piedzīvojuši jau seši skaņdarbi – Edgara Račevska Mesa, četri Andreja Selicka darbi un Maijas Einfeldes Un Dievs nožāvēs visas asaras…

Koncerti
27. maijā plkst. 18:00 Ventspils Kultūras centrā
28. maijā plkst. 17:00 LU Lielajā aulā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!