Foto: Publicitātes foto

23. novembrī, pulksten 22 koncertzālē "Palladium" uzstāsies Grimes - viena no intriģējošākajām pēdējā laika indie elektro-pop māksliniecēm un viņas koncertu iesildīs elektroniskās mūzikas pārstāvis no ASV – Picturplane, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Pictureplane, kuru dēvē par vīriešu kārtas Grimes, ir viens no veiksmīgākajiem pasaules elektro panka mūzikas pārstāvjiem. Īstajā vārdā Travis Egedy, Pictureplane meistarīgi apvieno elektronisko mūziku ar panka, reiva un gotu mūzikas elementiem. Pats Pictureplane savu mūziku raksturo kā optimistisku, gaišu un priecīgu pankreivu, neskatoties uz to, ka tiek izmantotas daudzas pank-gotu melodiskās pieskaņas.

Līdzīgi kā Grimes, arī Pictureplane sasniegumi ir guvuši kritiķu atzinību, tai skaitā arī no ietekmīgā indie mūzikas medija "Pitchfork", kas mākslinieka albumus "Dark Rift" (2009) un "Thee Physical" (2011) ierindojis starp atzinīgi novērtētākajiem indī elektro žanra veikumiem.

Grimes, jeb kanādiete Klēra Bušēra, harmoniski apvieno muzikālos un vizuālos elementus, veidojot psihodēliski elektronisku skanējumu. Savu debijas albumu "Geidi Primes" Grimes izdeva 2010. gadā, kam ātri vien sekoja otrais albums "Halfaxa" (2010) un sadarbības albums ar D'eon "Darkbloom" (2011). Grimes apvieno tādus žanrus kā New Age, K-pop, New Jack Swing un citus laikmetīgās mūzikas stilus.

Kā vēsta Rīgas koncerta rīkotāji, Grimes jaunākais albums "Visions" (2012) izpelnījiess plašu pasaules mūzikas kritiķu atzinību. "Pitchfork" ierindojis mākslinieces albumu labākās jaunās mūzikas kategorijā, atzīmējot to kā vienu no labākajiem jaunajiem 2012.gada muzikālajiem sasniegumiem. Grimes ir iesildījusi gan Likkes Li (Lykke Li) koncertus, gan sadarbojusies ar Majical Cloudz singla "Dream World" veidošanā, kā arī piedalījusies populārā elektronikas mūzikas producenta un izpildītāja Skrillex 2012.gada vasaras koncertturnejā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā. Biļetes cena - 12 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!