Neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācija IMPALA (Independent Music Companies Association) ir paziņojusi divdesmit piecu 2020. gada Eiropas labāko albumu sarakstu. Nominācijā iekļauts arī Latvijas alternatīvā roka apvienības "Židrūns" albums "Kovārņu mazbērniem", portālu "Delfi" informē grupas izdevēji no "I Love You Records".

IMPALA balva "Eiropas gada neatkarīgais albums" tiks pasniegta nu jau 11 reizi. Tā atspoguļo muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas izdevēji. No nominētajiem albumiem IMPALA valdes locekļu žūrija izvēlas vienu uzvarētāju. Iepriekšējos gados balvas ir ieguvuši tādi dažādu Eiropas valstu mākslinieki kā "Efterklang", Adele, "The xx", "Viagra Boys", Agnes Obel un Hosē Gonzaless. Pērn par labāko tika atzīts vācu elektroniskās mūzikas autora "Apparat" albums "LP5".

IMPALA izvirzītā misija ir atbalstīt neatkarīgās mūzikas nozari, piešķirot arvien lielāku vērtību māksliniekiem, veicināt kultūras daudzveidību un uzņēmējdarbību, rosinot tam labvēlīgus politiskās plānošanas mehānismus, veidojot atbilstošu vidi un modernizējot mūzikas nozares uztveres rādītājus.

Apvienības IMPALA biedru skaitā ir leģendārās izdevniecības "Beggars Group" un "Cooking Vinyl", kā arī vēl daudzi Eiropas mūzikas izdevēji. 2016. gadā IMPALA pievienojās arī Latvijas mūzikas apgāds "I Love You Records".

Atgādinā, ka "Židrūna" ceturtais studijas albums "Kovārņu mazbērniem" ticis nominēts arī Latvijā tradīcijām bagātākajai balvai "Zelta mikrofons" uzreiz divās kategorijās – "Rokmūzikas albums" un "Labākais albuma dizains". Albuma īpašo noformējumu melnbaltā kino noskaņās veidojis mākslinieks Otto Zitmanis.

Līdz ar ziņām par albuma nominēšanu balvām, "Židrūns" publicē dzīvās uzstāšanās video dziesmai "Kovārņi" no 2020. gada 30. oktobrī notikušā albuma prezentācijas koncerta peldošajā galerijā "Noass", Rīgā. Operatori: Lauris Galsons, Pauls Zvirbulis, Matīss Saulītis. Video montāža: Matīss Saulītis. Skaņas ieraksts, miks un masterings: Gatis Krievāns

Albums "Židrūns kovārņu mazbērniem" pieejams platē, digitāli un straumēšanā. Pilna albuma versija ar 11 kompozīcijām ir pieejama albuma taustāmā formātā, kā arī iegādājoties to lejuplādei "Bandcamp" vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!