Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi pasaules prestižākās mūzikas balvas "Grammy" 58 gadu garajā vēsturē, Latvijā radītās populārās mūzikas izpildītāji - grupa "Ryga" - pretendē uz iekļūšanu nominācijās.

Kā portālu "Delfi" informē "Mikrofona ierakstu" pārstāvji, šogad šai balvai pavisam tika pieteikts 21 000 ASV izdotu ierakstu no visas pasaules. Šogad pirmo reizi iespēju iesniegt ierakstus ieguva arī kompānija "Mikrofona ieraksti". Tika iesniegts arī Mārča Judža grupas "Ryga" kopīgi ar amerikāņu dziedātāju Koriju Endrjū (Corey Andrew) ierakstītā dziesma "Give Me Your Love", kas līdzās citiem 239 ierakstiem ir oficiāli kvalificējusies balsojuma pirmajai kārtai kategorijā "Best Dance Recording".

Šobrīd dziesma cīnās par Akadēmijas balsstiesīgo biedru balsīm, lai iekļūtu starp pieciem nominētajiem, kuru vārdi tiks paziņoti decembra sākumā. Konkurence ir iespaidīga, jo starp 239 ierakstiem ir arī tādi vārdi, kā "The Chemical Brothers", "The Prodigy", Tiesto, Pols van Daiks un citi šī žanra smagsvari ar saviem pasaules mēroga hitiem.

Pilnu pirmajā kārtā iekļuvušo dziesmu sarakstu publicēt neatļauj Akadēmijas balsojuma noteikumi. No visiem "MicRec" iesniegtajiem ierakstiem vēl divi Latvijas izpildītāju ieraksti ir iekļuvuši pirmajā balsojuma kārtā citās kategorijās.

"Ryga" dziesmas oriģinālā versija ir producēta studijā "Labo ierakstu studija" sadarbībā ar producentu Jāni Kalvi. Singlu "Give Me Your Love" "MicRec" izdeva šī gada jūnijā un tas ir ticis atskaņots ne vien Latvijā, bet arī Skandināvijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Dānijas, Holandes, Anglijas kā arī ASV klubos un radio stacijās.

Singla oriģinālā versija tika publicēta vienlaicīgi ar tā remiksiem, kurus veidojuši, pašlaik Malaizijā rezidējošais producents XYPO (Jānis Dzenis) un Rīgas dīdžejs un producents Rodions Gordins. Šobrīd vislielāko atsaucību kanālā "YouTube" izpelnījies producenta XYPO veidotais kluba remikss, kurš ir sasniedzis teju 100 000 skatījumu.

Oriģinālajai versijai gan līdz šim nav veicies tik labi.

Dziesmas autors Mārcis Judzis stāsta: "Reiz kāds Latvijas izdevējs man teica, ka katra mūziķa sapnis ir iegūt "Grammy". Mēs abi pasmaidījām un turpinājām darbu pie dziesmas "Tits" virzīšanas ārpus Latvijas robežām. Kādu dienu man ienāca prātā uzrakstīt dziesmu par divu bērnu mīlestību, jo tie kas ir vecāki, zina, cik tas ir traki, kad atnāk mājās bērns no bērnu dārza un paziņo, ka viņš ļoti mīl savu bērnudārza biedru.

Tā pirmā, nevainīgā, beznosacījumu mīlestība cilvēka mūžā ir vispatiesākā! Dziesma "Give Me Your Love" ir tieši par to. Kad uzzināju, ka esam iekļuvuši "Grammy" atlasē līdzās "The Prodigy", "Royksopp" un Deividam Geta, es to no sākuma neaptvēru. Protams, bija neviltots prieks un pat kāda prieka asara arī. Tas tikai apliecina, ka šajā dzīvē viss ir iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!