Foto: Publicitātes attēls

30. oktobrī Jaunajā Teikā, pasākumu telpā "Fantadroms" Latvijas Radio bigbends (LRBB) turpinās sadarbību ar populārās mūzikas pārstāvjiem, šoreiz saspēlējoties ar vienu no hip-hopa pamatlicējiem Latvijā, reperi Ozolu.

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no VSIA "Latvijas Koncerti", pasākumā uzstāsies arī spēcīgās balss īpašniece dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Programmā iekļautas populāras dziesmas no dažādiem repera albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad Ozols sāka skatuves gaitas kā solomākslinieks. 2001. gadā nāca klajā albums "Cieņa un mīlestība", no tā koncertā būs dzirdamas dziesmas "Bokss", "Rajons" un "Neko 2005". Pēc gada mākslinieks izdeva albumu "Augstāk, tālāk, stiprāk", kura populārākais hits "O.Z.O.L.S." izskanēs arī 30. oktobra koncertā. Pasākumā skanēs arī "Superhaips", kas iekļauts 2015. gada albumā "Atpakaļ nākotnē", skanēs arī pēdējos gados popularitāti guvuši hiti "Stils" un "Personības rekords".

Reperis atzīst, ka šī viņam būs jauna pieredze, taču par veiksmīgu rezultātu viņš nešaubās: "Es ceru, ka koncertā klausītājiem spēsim nodot īpašu enerģiju un emocijas. Lokālais hiphops satiekas ar Latvijas Radio bigbendu… Un jūs sakāt, ka brīnumi nenotiek?"

LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzīst, ka sadarbība ar Ozolu tapusi, atzīmējot repera debijas albuma divdesmitgadi: "Varētu likties – kas gan ir kopīgs Ozolam un LRBB? Taču džezam un hip-hopam kopīgā ir gana daudz, kaut vai tīri vēsturiski – abi žanri radušies ļoti līdzīgos apstākļos. Nereti hip-hopa dziesmu pavadījumos saklausāmas džeza mūzikai raksturīgās harmonijas un ritmi, un man būtu ļoti grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kas nebūtu ietekmējies no hip-hopa." Visas Ozola dziesmas izskanēs jaunās skaņās, tās bigbenda sastāvam aranžē pianists un komponists Ritvars Garoza.

Ozols ir viens no hip-hopa kustības aizsācējiem Latvijā. Uz skatuves viņš pirmo reizi kāpa 1996. gadā grupas "Fact" sastāvā, bet jau pēc pāris gadiem tupināja savu radošo darbību kā solomākslinieks. Ozols trīs reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons", izdevis deviņus albumus, kā arī sadarbojies ar vairākiem hip-hopa un citu žanru māksliniekiem.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē LRBB ieņem nozīmīgu vietu. Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ne vien ar pašmāju mūziķiem, bet arī pasaules klases māksliniekiem, to vidū – Roberta Gambarini, Kurts Elings, Džodžo Maijers, "New York Voices", Rendijs Brekers, Alans Hariss un citi. 2020. gada maijā, LRBB izdevniecības "Jersika Records" paspārnē izdeva Kārļa Vanaga vinila ierakstu "Identitātes". 2021. gads LRBB iesācies radoši ar maestro Raimonda Paula instrumentālo džeza svītu Kārļa Vanaga aranžējumos ieskaņošanu, kā arī gada ierakstu balva "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākais džeza, fanka vai soul mūzikas albums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!